Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

De Alien-prequel is voorlopig van de baan! Daarentegen zal Ridley Scott de film Prometheus gaan regisseren. Dit werd bekend gemaakt door filmmaatschappij 20th Century Fox en Scott zelf.

Volgens Scott was Alien wel het startpunt, maar gaandeweg ontstond er een nieuwe, grotere mythologie en universum waarin dit originele verhaal zich afspeelt. En terwijl fans enkele sporen van Alien’s DNA kunnen herkennen zal Prometheus bestaan uit unieke, grootse en provocerende ideeën. Het eerste script werd geschreven door Jon Spaith, daarna hebben Scott en Damon Lindelof (Star Trek) nog het een en ander veranderd.

Ook werd bekend gemaakt dat Noomi Rapace (Millennium-trilogie, zie foto) als eerste is vastgelegd om Elisabeth Shaw (een van de vijf hoofdrollen) te spelen. De namen van Angelina Jolie en Charlize Theron worden genoemd als mogelijke kandidate voor de tweede vrouwelijke hoofdrol (het personage Vickers). De overige castleden zullen zeer binnenkort bekend worden gemaakt aldus een woordvoerder van Fox.

Prometheus heeft als wereldwijde releasedatum 9 maart 2012 gegekregen. Maar of het nog steeds een SF-horrorfilm is is niet helemaal duidelijk…

Follow Horror_nl on Twitter

Over de auteur

avatar

Laat een antwoord achter