Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

 

Het Nederlands Film Fonds heeft bekendgemaakt dat PROOI, de nieuwe thriller van regisseur/scenarist Dick Maas (MOORDWIJVEN, SINT) en producent Dave Schram (SONNY BOY, PIJNSTILLERS), een realiseringbijdrage krijgt. De bijdrage zorgt ervoor dat de filmmakers verwachten dat de camera’s in april kunnen gaan draaien. PROOI zal wederom een mengeling zijn van actie, spanning en humor; ingrediënten die ook kenmerkend waren voor Dick Maas’ eerdere genre-klassiekers DE LIFT, AMSTERDAMNED en recenter SINT. In het spectaculaire PROOI voert Maas een losgeslagen, bloeddorstige leeuw op die zijn tanden in Amsterdam zet. De cast zal binnenkort bekend worden gemaakt, naar verwachting verschijnt de film in april 2016 in de bioscoop.

Dick Maas is blij dat hij aan de slag kan. “Prooi zie ik als een grote uitdaging. Nederland heeft, naast alle kinderfilms en romantische komedies, ook lekkere actiefilms met spektakel nodig. Het is zeker in Nederland niet het makkelijkste genre om van de grond te krijgen, maar Prooi heeft wel alle ingrediënten om een geweldige popcornmovie te worden waarbij het lachen en griezelen is. Het is tijd om de leeuw los te laten in onze hoofdstad.” In mei van dit jaar maakte Dick Maas al proefopnames om te testen hoe er gefilmd moet worden om de leeuw er later optimaal in te monteren. Naast animatie zal er ook gebruik worden gemaakt van robots. Volgens producent Dave Schram van Shooting Star Film Company wordt het “de spectaculairste Nederlandse thriller ooit!”

Voor distributeur Dutch FilmWorks is het een belangrijk filmproject in de line-up. CEO Willem Pruijssers is er trots op het project in huis te hebben. “Dick Maas is een filmmaker die het verschil maakt. Als hij zegt een thriller te maken, kun je ervan op aan dat het iets wordt waar we allemaal met heel veel plezier naar uit mogen kijken. Ik kan alvast niet wachten om die leeuw tekeer te zien gaan!”
Het verhaal:
Na de vondst van een gruwelijk vermoord boerengezin net buiten Amsterdam, tast de politie in het duister over de mogelijke dader. Een dierenarts van Artis denkt echter te weten wat de bloederige verminkingen kan hebben aangericht: een forse, agressieve leeuw. Ze stuit vooral op ongeloof en er is een tweede bloedbad nodig voordat de autoriteiten instemmen met het rigoureuze plan van een Engelse leeuwenjager om het monster te pakken te krijgen. De jacht is geopend…

PROOI wordt geproduceerd door Shooting Star Filmcompany (SPIJT!) in samenwerking met Parachute Pictures. Dutch FilmWorks zal de distributie verzorgen. De film komt tot stand met steun van het Nederlands Filmfonds, Dutch FilmWorks en SBS Broadcasting.

Over de auteur

avatar

Woont in: Nederland Liefhebber van: Slashers en Scandinavische genrefilms

Laat een antwoord achter