Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

In een lang slepend traject vol met tegenslagen, persoonlijk leed, verdwenen opnamen, een juridisch verbod van enkele jaren vanwege bepaalde schokkende inhoud, is het de Friese filmmaker Bart van Dekken (Frisian Terror) eindelijk gelukt om zijn film Entity F te laten distribueren via Art-S Home Entertainment. Het idee voor deze “found footage” film komt van Gerrit Gerlofsma, tevens componist en editor van de film..

Het verhaal gaat over twee jonge vrouwen, Amber en Jose, die in de winter van 2005 glaasje gaan draaien in een verlaten opvangcentrum! Het experiment loopt nogal uit de hand met fatale gevolgen. Uiteindelijk word er hulp gevraagd aan Wilfried, een bekende paragnost. Deze doet onderzoek en ontdekt een vreselijke waarheid. Wilfried zal samen met Amber de strijd aangaan met de entiteit in het verlaten opvangcentrum, dit alles gefilmd door cameraman Berend. Het word een helse avond…

Jarenlang werd Entity F juridisch verboden omdat de film deels is gebasseerd op een dagboek van een vrouwdie occulte ervaringen beschreef en in 2006 op een gruwelijke zelfmoord pleegde. Het dagboek is via een rechtzaak in het bezit gekomen van een psychiatrische afdeling ergens in Nederland. Hoewel de film uiteindelijk niet werd verboden moest Van Dekken wel enkele aanpassingen maken.

De cast bestaat uit o.a. voormalig fotomodel Wendy del Grosso (Frisian Terror), de Limburgse acteur/producent Ron Roumen (o.a. Nadine en Tikken) en de Utrechtse schrijver John Beringen (‘De Hel Is Vol’, ‘Bob Evers’ serie).
Entity F is vanaf 27 november o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Over de auteur

avatar

Woont in: Nederland Liefhebber van: Slashers en Scandinavische genrefilms

één antwoord

Laat een antwoord achter