Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Fundraiser filmmagazine Schokkend Nieuws

Zaterdag 5 september organiseert het filmmagazine Schokkend Nieuws in De Nieuwe Anita in Amsterdam een fundraiser, filmquiz én filmveiling ineen. Er gaat onder meer een zeldzame Star Wars-poster onder de hamer.

Schokkend Nieuws is het enige filmblad in Nederland dat geheel gewijd is aan sciencefiction, horror, fantasy, anime en cultfilms. ‘Al sinds 1992 griezelig goed op de hoogte,’ aldus het colofon van de tweemaandelijkse glossy, die zowel in Nederland als in Vlaanderen wordt uitgebracht. Het is het enthousiaste vrijwilligerswerk van een groep professionele filmjournalisten en filmliefhebbers.

‘Schokkend Nieuws kampt, net als veel andere bladen, met teruglopende advertentie-inkomsten.’, vertelt hoofdredacteur Barend de Voogd. ‘Maar na 23 jaar en met een groeiend aantal abonnees geven we niet zomaar op. Vandaar: een feestelijke benefietavond. Iemand moet toch blijven schrijven over al die obscure, verrassende en mooie oude en nieuwe genrefilms? En dan niet online, maar écht, op mooi papier’

Aan een structurele financiering wordt gewerkt, maar een eenmalige fundraiser moet Schokkend Nieuws ‘even de winter door helpen’, aldus De Voogd.

Café/cultureel podium De Nieuwe Anita in Amsterdam opent op zaterdag 5 september om 19.30 uur de deuren. De avond begint om 20.00 uur met een ‘gruwelijk spannende filmquiz.’ De teams nemen het onder leiding van Eric van der Woude, schrijver van de SN-rubriek Video Basta! en stand-up comedian (Winnaar Culture Comedy Award 2013) tegen elkaar op. ‘Het worden pittige vragen, een echte nerd-battle.’

Om 22.00 uur begint de filmveiling. Schokkend Nieuws-redactielid Phil van Tongeren en Jan ‘Mr. Horror’ Doense veilen onder meer filmposters, platen met bijzondere soundtracks, gesigneerde scenario’s, vintage VHS-banden en andere memorabilia. Voor de liefhebbers zijn er o.a. gesigneerde posters van horror-icoon John Carpenter en Park Chan-wook.
Pronkstuk van de avond is een zeldzame Star Wars poster. De langwerpige uitklapposter (35,8 cm x 91,2 cm), een zogenoemde ‘Star Wars Insert’, is onder verzamelaars bekend in de Amerikaanse uitvoering met een rating. De internationale versie zonder rating is veel zeldzamer, en dit exemplaar draagt op de achterzijde het uniek genummerde stempel van de Stichting CFM Filmverhuur, het filmbedrijf van de Nederlandse City Theaters waar Star Wars in 1977 draaide. De uitklapposter is op drie plaatsen gevouwen, op dik papier en in goede staat.

DJ Dirty Shirt sluit de avond af met een eclectische mix van dansbare deuntjes en een vleugje film. De toegang bedraagt € 6,50.

Zaterdag 5 september
De Nieuwe Anita
Frederik Hendrikstraat 111
1052 HN Amsterdam
Inloop vanaf 19.30 uur. Slot: ca. 01.00 uur
Toegang: € 6,50

Over de auteur

avatar

Woont in: Nederland Liefhebber van: Slashers en Scandinavische genrefilms

Laat een antwoord achter