Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Ook dit jaar heeft Imagine weer zijn Night of Terror. Zoals altijd in het majestueuze Pathé Tuschinski en dit jaar met clowns, duiveluitdrijvingen, een kannibalenfamilie en de radicale reboot van een horrorklassieker.

The Night of Terror, het jaarlijkse horrorfeestje voor de die-hards, waar publieksparticipatie essentieel is, is terug in Tuschinski met een gevarieerd en bloederig programma.

De clown Stitches valt op het verjaardagsfeest van de tienjarige Tom door toedoen van een stel kleine etterbakjes voorover in een keukenmes. Zes jaar later geeft Tom weer een feestje. Het wordt een megaparty wanneer Toms huis wordt overspoeld door ongenode bezoekers. Onder hen de uit zijn graf herrezen clown, die bloederig wraak komt nemen.

In The Last Exorcism: God Asks, The Devil Commands probeert Nell Sweetzer, het meisje dat in 2010 in The Last Exorcism bezeten raakte van de eeuwenoude demon Abalam, haar leven weer op te pakken. Maar het kwaad laat haar niet los en ditmaal staat niet alleen Nells zielenheil op het spel, maar dat van de gehele mensheid. Geproduceerd door Eli ‘Hoste’ Roth.

Vorig jaar was het postmoderne The Cabin in The Woods dé hit van de NoT, maar dit jaar is het back to basics met een reboot van Evil Dead. Niks knipogen, verwijzingen of postmoderne poespas. Vijf jongeren, een hut en kwaad dat van geen wijken weet. En bloed, heel veel bloed. Sam Raimi en Bruce Campbell keken niet alleen goedkeurend toe, ze produceerden ook.

Tot slot zijn er de nazaten van Sawney Bean en zijn veertig familieleden. Die vermoordden en aten meer dan duizend slachtoffers op. Dat was eeuwen geleden, maar als in het hedendaagse Schotland een meisje verdwijnt en enkel haar hoofd, handen en voeten een tijd later worden gevonden, lijkt de geschiedenis van Sawney: Flesh of Man zich te herhalen.

Stitches – Conor McMahon (Ierland 2012)

The Last Exorcism: God Asks, The Devil Commands – Ed Gass-Donnelly (VS 2013)

Evil Dead – Fede Alvarez (USA 2013)

Sawney: Flesh of Man – Ricky Wood Jr. (GB 2012)

Waar & wanneer:
Nacht van zaterdag 13 op zondag 14 april – zaal open om 23:30

Pathé Tuschinski 1 – Reguliersbreestraat 26, Amsterdam

De kaartverkoop voor The Night of Terror start op maandag 18 maart om 14:00 via www.imaginefilmfestival.nl

Over de auteur

avatar

Laat een antwoord achter