Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

* In Museum Catharijneconvent (Utrecht) vanaf zaterdag 19 september een expositie te zien over heksen in de kunst. Het gaat om een unieke collectie voorstellingen uit de roerige periode van de heksenvervolging (1450-1700). Een lelijke vrouw op een bezemsteel die toverdrankjes maakt in een ketel, zo stellen wij ons een heks voor. Uit de tentoonstelling blijkt dat de schepper van dat beeld Pieter Bruegel is. Vanuit heel Europa is een selectie kwetsbare schilderijen, manuscripten, prenten en tekeningen samengesteld om het verhaal van ‘De heksen van Bruegel’ te vertellen.

* In april werd bekend dat Warner Bros. de rechten had gekocht dat voor de verfilming van de populaire Five Nights At Freddy’s games. Nu kunnen we melden dat er een regisseur is gevonden in Gil Kenan (Poltergeist,Monster House) die samen met Tyler Burton Smith het scenario zal schrijven. In de game moeten spelers proberen om vijf nachten te overleven in een krankzinning pizza entertainment restaurant waar moordzuctige bezeten animatronics door de gangen zwerven op zoek naar hun volgend slachtoffer. De film zal worden geproduceerd door o.a. Roy Lee (The Strangers), Seth Grahame-Smith (Abraham Lincoln: Vampire Hunter) en David Katzenberg ().

* Katee Sackhoff (Oculus) heeft een van de hoofdrollen te pakken in Don’t Knock Twice van regisseur Caradog James (The Machine. De film wordt omschreven als een mix tussen Candyman en The Ring en gaat over een moeder die de waarheid moet achterhalen van een broodje aap verhaal over een wraakzuchtige heks om zo haar dochter te kunnen redden. Naast Sackhoff zien we ook Lucy Boynton en Nick Moran. De opnames vinden op dit moment plaats in Cardiff, Wales. Een release datum is nog niet bekend.

* De Britse schoonheid Sophie Monk is toegevoegd aan de cast van de recente aangekondigde Blood Feast remake. Ze zal de rol van Penny Ramses voor haar rekening nemen, de dochter van Fuad Ramses (gespeeld door Robert Rusler). Fuad raakt in de film in de ban raakt van een Egyptische godin en krijgt kannibalistische trekjes.

* Regisseur M. Night Shyamalan gaat samenwerken met twee oude bekende aan een niewe film. Namelijk met acteur Joaquin Phoenix (Signs, The Village) en producent Jason Blum (via BlumHouse Productions). Blum produceerde de komende Shyamalan film The Visit die volgens de eerste berichten goed is. De opnames van de nog titelloze film starten in November in Philadelphia met een budget van onder de 10 miljoen dollar. Het plot van de film wordt vooralsnog geheim gehouden.

* Nu is Anne Hathaway (zie foto) niet meteen iemand die je met het horrorgenre in verband brengt, maar haar nieuwste film genaamd The Shower heeft wel raakvlakken. Tijdens een babyshower krijgen de aanwezige gasten te maken met een meteorenregen waardoor de mannen veranderen in bloeddorstige buitenaardse wezens en de vrouwen moeten vechten om niet alleen zich zelf maar ook de wereld te redden. De sci-fi film die ook komische elementen zal bevatten wordt geproduceerd oor Hathaway zelfen is geschreven door Jac Schaeffer.

Over de auteur

avatar

Woont in: Nederland Liefhebber van: Slashers en Scandinavische genrefilms

Laat een antwoord achter