Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

* MGM heeft het script gekocht voor Bed Rest, een origineel verhaal dat de inzet was van een biedingsoorlog. In de film volgen we een vrouw die dankzij haar zwangerschap bedrust heeft gekregen van haar dokter. Echter beginnen er dan vreemde dingen te gebeuren. De film wordt omschreven als Disturbia, maar met bovennatuurlijke elementen. Bed Rest is geschreven door nieuwkomer Lori Evans Taylor. Als producer zijn Chris Sparling (Buried) en Karen Rosenfelt (Twilight Saga) aan het project verbonden.

* De heren Colin Minihan en Stuart Ortiz, beter bekend als de Vicious Brothers (Grave Encounters), gaan de horror-thriller Temple regisseren. De film zal later dit jaar in Japan worden opgenomen. De film gaat namelijk over een fictieve tempel in dat land. Het originele script is in 2011 al geschreven door Simon Barret (You’re Next) en J.T. Petty (The Burrowers). Het Japanse Toei Animation zal de film financieren terwijl ze ook een 15 delige anime-serie zullen maken die is gebaseerd op een boek over tempels dat in de film een belangrijke rol speelt.

* De Canadese genre-productiemaatschappij Raven Banner heeft besloten om geld te steken in El Gigante, een film waarin een maniak een mexiaans worstelmasker draagt en een worstelwedstrijd aan gaat als een soort culinair ritueel voor zijn kannibalistische familie. De film, waarvan de wortels liggen in Shane McKenzies boek ‘Muerte Con Carne’ zal worden geregisseerd door Gigi Saul Guerrerro.

* Voices Through the Trumpet, een bijna 80 jaar oud artikel uit ‘The New Yorker’ gaat de basis vormen voor een nieuwe film van Fox Searchlight. Het artikel werd in 1936 geschreven en gaat over het eerste gedocumenteerde huis waar het zou spoken ten tijden van het midden van de 1800’s. Twee zusjes waren het middelpunt van de geesverschijningen. Toen ze een volwassen leeftijd bereikten ontkenden ze alles om niet veel later op mysterieuze wijze te sterven. Het scenario zal worden geschreven door J.T. Petty. (o.a. videogame Outlast en film Mimic 3: Sentinel)

* Voormalig production designer Robert Eggers maakte dit jaar een hoogaangeschreven regiedebuut met The Witch en is nu benaderd voor een remake van de klassieker Nosferatu. Nosferatu werd door F.N. Murnau gemaakt als een onofficiële adaptie van Dracula en kreeg in 1979 al eens een remake. Deze nieuwe versie zal worden geproduceerd door Studio 8. Een start of releasedatum is nog niet bekend.

* Jaren geleden was er een plan om de grafische roman The Nye Incidents (zie afbeelding) te verfilmen, maar dat plan werd in de ijskast gezet. Echter zijn er nu plannen om er een tv-serie van te maken. Het verhaal werd in 2008 bedacht door Whitley Strieber (schrijver van de verfilmde romans Wolfen en The Hunger) en gaat over Lynn, een medisch onderzoekster die werkt via methodische, rationele logica. Maar als een groteske moord op een “door buitenaardse wezens ontvoerde” man niet kan worden opgelost met haar scalpel en microscoop weet Lynn het ook niet meer. Ook krijgt ze nachtmerries over personen met grote zwarte ovale ogen… De serie is ontwikkeling bij YRF Entertainment.

* Zender SyFy heeft het groen licht gegeven aan de 13-delige tv-serie Blood Drive die in samenwerking met Univesal Cable Productions gemaakt zal worden. In de serie die zich afspeelt in een nabije toekomst volgen we een van de laatste goede politieagenten uit L.A. die wordt gedwongen om mee te doen aan een geflipte, bloederige dodemansrace door het apocalyptische landschap. De auto’s rijden niet meer op benzine, maar op bloed. De agent krijgt daarbij te maken met een gevaarlijke femme fatale die mensen als ideale brandstof ziet. De serie komt van executive producers John Hlavin ( tv’s The Shield) and David Straiton (tv’s Bates Motel), die ook verantwoorlijk is voor de regie. De casting zal op korte terijn beginnen.

* USA Network heeft een pilot besteld van Brooklyn Animal Control, een strip van IDW Comics over een geheime divisie van de New Yorkse politie die zich bezig houdt met de lycantropische bewoners in de stad. Het wordt omschreven als een thriller-drama over stadspolitiek, verdeelde families en criminaliteit, maar dan in een bovennatuurlijk jasje. De strip is bedacht door (jawel, daar is ie weer!) J.T. Petty die zelf ook het scenario voor de pilot zal schrijven. De serie zal worden geproduceerd door o.a David S. Goyer (The Dark Knight, Blade) en David Alpert (The Walking Dead).

Over de auteur

avatar

Woont in: Nederland Liefhebber van: Slashers en Scandinavische genrefilms

Laat een antwoord achter