Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

23 april jl. ging ik op weg naar The Dark Zone HorrorCon 2016 in Essen, Duitsland. De organisatie had ons uitgenodigd om eens te komen kijken en aangezien het voor mij ongeveer een uurtje rijden is had ik me vrijwillig gemeld om te gaan. De conventie werd gehouden op het terrein van de Zeche Zollverein, een oud mijnwerkersgebied dat nu in gebruik is als o.a. een museum en evenemententererrein.

Bij de ingang van Halle 12 zag ik al de eerste cosplayers van de Umbrella Corporation German Division (gebaseerd op de Resident Evil films en games) rondlopen, volledig in millitair of laborant outfit.
In de grote zaal stonden diverse handelaren met hun materialen. Uiteraard werden er voornamelijk DVD’s en BRD’s verkocht en omdat we nu eenmaal in Duitsland waren krijg je titels als “Nightmare – Morderische Traume” (A Nightmare On Elm Street)…

IMG_4719

Daarnaast waren er andere stand, waar o.a merchadise en collectables werden verkocht, en mensen die hun projecten (b.v. comics) promoten, en zelfs een tattoo shop waar je je zojuist gescoorde handtekening op je huid kon laten zetten. De gasten zaten aan een tafel waar je (tegen betaling uiteraard) foto’s, poster en andere materiaal met handtekening kon krijgen, of je kon die Handtekening laten zetten op een door jezelf meegebracht item. Aan de tafel was het ook mogelijk om een foto of selfie te maken, meestal ook tegen betaling. Zoals ook gebruikelijk op andere Cons kon men ook samen met een van de gasten op een professionele foto.

IMG_4706

IMG_4696

De absolute ster van deze DZHC was niemand minder dan Freddy Krueger zelf, Robert Englund. Naast hem zat Mark Patton, zijn tegenspeler uit NOES 2, en toen iemand een handtekening vroeg aan Mark keer Robert wel erg verbaasd! Andere gasten waren o.a. Chad L. Coleman (Tyreese) en Ross Marquand (Aaron) uit The Walking Dead, schrijver Jack Ketchum, Alex Vincent (Andy uit Child’s Play), Buffy en Criminal Minds acteur Nicholas Brendon, en Matt Fraser uit American Horror Story: Freak Show.

The man, the myth, the Freddy!

The man, the myth, the Freddy!

Op de vloer kwam ik ook uit bij de stand van B-Movies.tv, een onderdeel van Exult. De eigenaar, Michael Boersma, was zo aardig om maar liefst 3 door de regisseur gesigneerde dvd’s beschikbaar te stellen van de experimentele film Ana voor een actie (binnenkort online).

Er liepen ook enkele ander cosplayers rond, verkleed als Freddy, Jason, Leatherface, een verdwaalde ghostbuster, zombies, en zelfs als Billy, de pop uit de Saw reeks. Maar ook Chris Twellmann was aanwezig, een cosplayer die zomaar een tweeling broer kan zijn van Michael Cudlitz (Abraham in The Walking Dead).

IMG_4715 IMG_4714

Verder waren er in aparte zaaltjes nog gratis filmvoorstellingen (o.a. enkele shorts en de speelfilms Stressed To Kill en Morgenrode) en natuurlijk Q&A’s met de gasten.

De Dark Zone HorrorCon is dan misschien kleinschalig en af en toe een beetje chaotisch, maar is wel gezellig en goed genoeg voor een paar uurtjes tijdsverdrijf. Denk dat ik volgend jaar weer ga…

Ross Marquand met zijn begeleidster

Ross Marquand met zijn begeleidster

Over de auteur

avatar

Woont in: Nederland Liefhebber van: Slashers en Scandinavische genrefilms

Laat een antwoord achter