Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Wes Craven de televisieproducent

Wes Craven heeft een deal gesloten met Universal Cable Productions voor het ontwikkelen/produceren van geschreven series voor NBCUniversal en andere externe tv-zenders. Onder dat contract vallen ook twee projecten die Craven gaat ontwikkelen voor Syfy.

Het eerste project is een op The People Under The Stairs gebaseerde tv-serie. In de serie volgen we een meisje dat verdwaald in het grote landhuis van de famlie Robeson. Tijdens haar zoektocht naar een uitgang ontdekt ze welke eeuwenoude gruwelijkheden er diep verborgen zitten in het huis. De serie wordt omschreven als een hedendaagse “Downtown Abbey ontmoet The Amityville Horror”zal worden geschreven door Michael Reisz

Het andere project is een adaptie van het boek We Are All Completely Fine van Daryl Gregory. IN het boeken volgen we de charismatosche psycholoog Dr. Jan Sayer die de overlevende van vijf horror scenario’s bij elkaar brengt in een hulpgroep. Onwetend wordt hierdoor het kwaad uit het verleden van haar patiënten vrijgelaten. In dit geval zal Craven zelf het script schrijven en is momenteel ook de beoogde regisseur voor de pilot-aflevering.

Verder heeft UCP ook nog Disciples in ontwikkeling met Craven. Deze sf-horror serie is gebaseerd op de nog te verschijnen strip van Steve Niles waarin de ultra-rijken zijn begonne met het koloniseren van de manen in ons zonnestelsel. Kolonist McCauley Richmond heeft op Ganymede, een maan van Jupiter, een samenleving/cult opgebouwd waarin zijn volgers hem aanbidden. Drie privé-onderzoekers zijn door een hoge senator ingehuurd om zijn dochter terug te halen die zich ergens op Ganymede bevindt.

een woordvoerder van UCP laat weten dat men blij is om met Craven te werken. Zijn films hebben al decenia lang vele bezoekers weten te boeien en men ziet er naar uit om Cravens unieke mix van horror, humor en intelligentie naar televisie te brengen

Over de auteur

avatar

Woont in: Nederland Liefhebber van: Slashers en Scandinavische genrefilms

Laat een antwoord achter