Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
11-11-11
3.0Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)

Na de dood van zijn vrouw en kind, keert schrijver Joseph Crone (Timothy Gibbs) terug naar zijn ouderlijk huis, omdat zijn vader op sterven ligt. Langzaam maar zeker begint hij te merken dat er steeds vreemde, onverklaarbare dingen gebeuren rondom het getal 11. Met de datum 11-11-11 steeds dichterbij komend, komt hij erachter dat er iets is dat het voorzien heeft op zijn van hem vervreemde broer Samuel (Michael Landes)!

Regisseur Darren Lynn Bousman heeft inmiddels aardig wat bekendheid in de wereld van het horrorgenre verworven door onder andere zijn Saw sequels (II-IV) en de ‘remake’ van Troma’s Mother’s Day.
Met de film 11-11-11 probeerde hij een het getal 11 een geheel nieuwe betekenis te geven. Met dit originele en interessant klinkende gegeven was mijn nieuwsgierigheid gewekt, dus werd het eens tijd om deze film te gaan bekijken.

De film begint zeer interessant met een sterke en redelijk confronterende beginscene en de introductie van hoofdpersonage Joseph Crone, gespeeld door Timothy Gibbs, is ook best interessant.
Timothy Gibbs zet zijn rol overtuigend neer. Hij weet het gebroken gevoel dat het personage heeft goed over te brengen op de kijkers.
Wat de eerste helft van de film interessant maakt is de mysterieuze sfeer die erin zit. Het ‘kwaad’ blijft nog in de nevelen gehuld en dit zorgt voor een lekkere onderhuidse spanning.

Helaas is de tweede helft van de film een stuk minder overtuigend. Als de eerste ‘demonen’ te voorschijn komen, neemt de overtuigingskracht van de film gelijk af.
De makers hadden iets beter hun best moeten doen om de monsters wat meer overtuigingskracht te geven, want dit werkte gewoon helemaal niet. Sterker nog, de pogingen tot het opbouwen van spanning werkten bij mij gewoon niet meer. Jammer, want verder doen de cast en de makers zeker wel hun best om er wat van te maken.

Aan het einde was helaas wel te merken dat Bousman nog maar net uit de Saw franchise komt. Een (onlogische) plottwist met flashbacks die aan alles een reden geven werkten misschien bij de Saw films, maar bij deze film voelt het nogal flauw aan.
De plottwist is zeker niet slecht, maar het lijkt gewoon niet bij de film te passen en dit is gewoon jammer.

Darren Lynn Bousman levert met 11-11-11 een redelijk goed verzorgde film af met een origineel verhaal. Helaas is de tweede helft niet zo heel erg interessant, wat de algehele kwaliteit van de film achteruit haalt, maar al met al is de film goed genoeg voor een avondje vermaak.

Over de auteur

avatar

Naam: Richard Leeftijd: 21 Woonplaats: Leeuwarden Lid sinds: 2006 Favoriete horrorfilms: Friday the 13th, omdat deze film mijn interesse in het genre gewekt heeft. Verder heb ik niet echt een voorkeur.

Laat een antwoord achter