Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
1408
4.0Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)

1408 is een hotelkamer in New York, die niet meer in gebruik is. Dit komt door vele (zelf)moorden in het verleden van het hotel, in de lugubere kamer.

Een schrijver die voor zijn werk hotelkamers bezoekt om vreemde verschijnselen te ontkrachten gaat de uitdaging aan wanneer hij een kaart krijgt van het bestaan van het hotel.

Natuurlijk krijgt hij in dit hotel wel te maken met geesten van het verleden en probeert daarom ook weer snel uit deze kamer te komen, want hem misschien wel niet gaat lukken.

Het is een zeer interessante film als je van dit genre houdt. Goed verhaal en we krijgen, door deze kamer een goed beeld van de schrijver die de hoofdrol speelt. Samuel L. Jackson speelt de hoteleigenaar, die de schrijver weerhoudt om de kamer in te gaan.

Een film, die weinig locaties kent, daarom ook zeer goed geregiseerd om anderhalf uur te vullen. Ook hoofdpersonen van 1408 zijn goed gecast.

De film kent veel flashbacks, geestverschijningen en heerlijke schrikmomenten. Een film die je wel meer als 1 keer wilt kijken, want er zijn vele mysteries, die je na het kijken van de film nog zult afvragen.

Over de auteur

avatar

5 reacties

  1. avatar
    Bo

    goeie review 🙂 ook al ben k et er wel niet mee eens. snap niet dat deze film zo gehypet is en zoveel goede reviews krijgt, het verhaal vond ik ninteressant, niet eng, er werd niks echt uitgelegd volgens mij (of dat kwam omdat ik niet mijn aandacht erbij hield 😉 ) en het einde kwam maar geen einde aan, vond het echte een zwakke film en de slechtste van Stephen King een 4

  2. avatar
    Spiky

    idd, ik vond het ook maar een stomme film. Precies een eng Disneyfilmpje ofzo. Ik vond er ook maar niks aan, misschien voor een jonger publiek ofzo :p langdradig saaie stomme film :p , van mij ook een 4 😉

  3. avatar
    Freddy vs Pinhead

    deze film is best simpel te begrijpen hoor. maar bij deze film krijg je net het gevoel als of je in een situatie zit zoals verdwalen. dan denk je eerst laat ik het doen het komt toch wel goed. en emal als je in het probleem zit denkje van shit. en blijf je er heletijd aan denken als je terug bent.

  4. avatar
    Merijn

    Ik vind dit een redelijke film. Alleen het einde werd steeds herhaald ofzo, dus ik kon het niet meer goed volgen. Ik heb van iemand gehoord dat hij van deze film niet meer kon slapen. Maar dat vind ik nogal sterk uitgedrukt. Ik vind deze film niet echt zo heel eng. Ik denk dat ik een 6 geef.

Laat een antwoord achter