Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
2001 Maniacs: Field of Screams
3.5Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)

Door de vele slechte reacties en recensies van 2001 Maniacs: Field of Screams had ik voorafgaand aan deze film niet al te hoge verwachtingen. Echter blijkt 2001 Maniacs: Field of Screams een erg leuk vervolg te zijn op het ook al zo leuke ”2001 Maniacs”.

De kannibalistische inwoners van Pleasant Valley, onder leiding van Mayor Buckman, moeten hun plaatsje verlaten omdat de sheriff de weg naar hun dorpje heeft gesloten, waardoor er dus geen verdwaalde tieners meer in hun stadje terechtkomen. Onderweg komen de moordlustige inwoners een groep TV-makers tegen, die bezig zijn met het programma Road Rascals. En dan begint de grote slachtpartij opnieuw…

Robert Englund, hoofdrolspeler in het vorige deel, keerde voor dit vervolg niet terug. Een groot gemis zou je denken. Echter weet Bill Moseley, ook geen onbekende naam in het horror genre, zijn plaats perfect in te nemen en vervult hij de rol van Mayor George W. Buckman misschien nog wel leuker dan Englund ook. De rest van de cast bestaat uit Z-acteurs die geen enkel talent hebben. Wat hun echter red is dat ze ook totaal geen schaamte kennen, waardoor ze zonder enige moeite de ene na de andere vermakelijke over de top scene neerzetten.

Het script zit vol met one-liners en dialogen die zo slecht en over de top zijn dat ze weer hilarisch worden. Sowieso zit het qua humor wel goed. Er zijn in ieder geval genoeg scenes de me aan het lachen maakten. Ook de gore is weer prima aanwezig. Realistisch is het nergens, maar wel erg lekkere splatter.

De film komt overigens wel enorm amateuristisch en low-budget over. Dat geld niet alleen voor de belichting en camerawerk maar vooral voor het geluid/dubbing waardoor het soms klonk alsof dialogen waren opgenomen in een lege badkamer.

Al met al is 2001 Maniacs: Field of Screams een prima vervolg met genoeg humor, gore, naakt, one-liners en bizarre personages om je 86 minuten te vermaken.

Over de auteur

avatar

Laat een antwoord achter