Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Camping del Terrore

Camping del Terrore
3.0Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)

Een paar studenten zijn op vakantie in de donkere wouden van Colorado, wanneer ze Ben tegenkomen. De knaap wijst ze de weg naar de camping van zijn vader. De camping word echter geterroriseerd door een vreemde man met een masker: de legendarische geest van de Shaman. Kunnen ze nog ontsnappen?

Camping del Terrore, in de V.S. en Europa bekend als Body Count, is een film van regisseur Ruggero Deodato. Ruggero Deodato had voor Body Count al bekendheid verworven in het horrorgenre door zijn Last Cannibal World, House on the Edge of the Park en met name Cannibal Holocaust.

De film is, zoals veel genregenoten uit die tijd, zwaar geinspireerd door Friday the 13th. De film speelt zich af in en rond een camping die een eind van de bewoonde wereld verwijderd is, er komen weer heel wat standaard tiener personages voorbij en we krijgen (zoals bijna altijd) te maken met een gemaskerde moordenaar.

De locatie blijft gewoon zeer geschikt voor een horrorfilm. Een dichtbegroeid bos is echt een geweldige set. Hierdoor kan er een gevoel van onveiligheid gecreëerd worden. Je krijgt het idee dat de slachtoffers echt op zichzelf aangewezen zijn. Deodato weet in zijn film deze sfeer redelijk goed naar voren te brengen. Ik vond de sfeer minder dan de sfeer in de vergelijkbare films Friday the 13th en The Burning, maar de ‘slasher sfeer’ is zeker wel aanwezig.

De cast is ook goed genoeg voor een film als deze. Eigenlijk zijn de personages en acteerprestaties van veel jaren ’80 slashers erg gelijkwaardig. Zo krijgen we in deze film ook weer de nodige schunnige tieners te zien. Het is erg leuk dat Deodato er wel een volwassen paar in heeft verwerkt, namelijk de campingeigenaar Robert Ritchie (David Hess) en zijn vrouw Julia Ritchie (Mimsy Farmer). We krijgen dit koppel ook vrij regelmatig in beeld en de relatieproblemen van het koppel zorgen ervoor dat er iets meer diepgang in deze personages komt. Dit vond ik erg leuk, vooral omdat in de meeste slashers de personages wel erg oppervlakkig blijven.
Ik vond het leuk om David Hess weer eens te zien in een film van Deodato. Ik vond Hess in House on the Edge of the Park al behoorlijk sterk en in deze film van Deodato is hij ook gewoon weer goed.

De moorden zijn niet verschrikkelijk bijzonder, maar wel gewoon erg vermakelijk. Er komen wat typische jaren ’80 gore scenes voorbij. Erg nep en over-the-top, maar juist daarom erg vermakelijk voor de liefhebbers.

Een groot minpunt aan de film is dat de oplettende kijker al zo’n beetje aan het begin van de film erachter kan komen wie de moordenaar is. Dit neemt een deel van de beoogde spanning van de film weg en zorgt ervoor dat de ‘twist’ op het einde geen indruk achter laat. Jammer, als er een beginscene weg was gelaten of anders was geschoten, was dit waarschijnlijk niet gebeurd.

Al met al is Camping del Terrore een redelijke Friday the 13th rip-off. Een aanrader voor de liefhebbers van jaren ’80 horror.

Over de auteur

avatar

Naam: Richard Leeftijd: 21 Woonplaats: Leeuwarden Lid sinds: 2006 Favoriete horrorfilms: Friday the 13th, omdat deze film mijn interesse in het genre gewekt heeft. Verder heb ik niet echt een voorkeur.

één antwoord

Laat een antwoord achter