Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
Contamination
2.5Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)

Productieland: Italië, Genre: Horror, Jaar: 1980. Meestal weet je dan al wat je te wachten staat. Slecht acteerwerk inclusief slechte dubbing, maar wel enorm veel gore.

Een schip zonder bemanning meert aan in de haven van New York. Als een groep politiemannen aan boord gaat om de zaak te onderzoeken, ontdekken ze in het ruim een aantal groene pulserende eieren, die ontploffen als ze worden aangeraakt. Een expeditie gaat op zoek naar de oorsprong van de eieren en ontdekt dat ze gemaakt worden door een buitenaards wezen dat zich schuilhoudt in het Amazonewoud.

De cast was voor mij grotendeels onbekend. Het acteerwerk is als vanouds dan ook weer lekker brak. Ian McCulloch is natuurlijk wel een geweldige cult acteur. Verder kwam ook die neger met die biker snor, die in Cannibal Holocaust een leger officier speelde, nog even voorbij.

De gore, die bijna volledig bestaat uit exploderende buiken, ziet er tof uit maar is iets te schaars aanwezig. De rest van de film wordt vooral gevuld met het onderzoeken hoe de eieren op aarde terecht zijn gekomen. Dat is, ondanks dat het niet echt saai wordt, niet altijd even vermakelijk. Gelukkig kwam na een half uur Ian McCulloch’s personage in het verhaal voor. Daardoor wordt het al een stuk leuker.
Ik vraag me trouwens af hoeveel films met McCulloch er zijn waarbij er een scene is waar een jeep door een verlaten stoffige dirt-road rijdt. Want naast Zombi 2 en Zombi Holocaust is er ook in deze film eenzelfde soort scene.

Jammer genoeg zijn de eieren niet interessant genoeg om 95 minuten je aandacht erbij te houden, ondanks dat ze nog wel voor een paar leuke gore scenes zorgen. Ook de ”moeder” alien was wel erg knullig.

Over de auteur

avatar

Laat een antwoord achter