Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
Final Destination 3
3.5Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)

Een grote groep tieners zit helemaal klaar voor de rit van hun leven; een grote en spannende achtbaan. Maar plotseling ziet Wendy hoe de achtbaanrit vreselijk fout gaat, en hoe iedereen dood gaat. Ze stapt snel uit, en een groepje anderen volgen. Echter, zo snel zijn ze niet van de dood af en ze beginnen een voor een gruwelijk dood te gaan.

ACTEEWERK
Niet zo goed, Mary Elizabeth Winstead ziet er leuk uit, maar daar is ook bijna
alles mee gezegd want ik vond haar niet echt geschikt voor een hoofdrol. Ryan Merriman doet het wel redelijk, maar verder wekte hij niet echt mijn interesse. Kris Lemche is wel een voorbeeld van een acteur die een hoofdrol op zich had kunnen nemen en een film boeiend kan houden, jammer dat hij maar een klein rolletje heeft.

GORE
Een zonnebank, een nagelpistool, een speer, de dood is niet erg vriendelijk en dat blijkt ook wel; mensen worden onthoofd, in stukjes gehakt, geplet, hoofden worden aan stukken getrokken, mensen worden doorboord enz.
Final Destination 3 was een stuk goorder
dan zijn voorgangers!

CONCLUSIE
Een teleurstelling, maar wel een hele vermakelijke teleurstelling. Ik had van de maker van de eerste FD wel iets originelers verwacht maar helaas, het verhaal en alles eromheen was precies hetzelfde als de twee ervoor. Alleen FD1
had nog een origineel verhaal, deel 2 had een goede ‘twist’ richting het eind,
maar deel 3 heeft helemaal niets origineels.

De goede punten zijn de leuke soundtrack
met beklemmende muziek van Shirley Walker en het Love Rollecoaster liedje, altijd amusant. De regie was op bepaalde
punten ook goed, de achtbaan-scene was wel semi-spannend, en de sterfscenes waren ook heel erg leuk, maar te CGI voor mijn smaak. De sterfscenes waren eens te meer afhankelijk van de computer dan daadwerkelijke make-up effecten. Alhoewel de zonnebank moorden en een scene met een nagelpistool waren het bekijken van de film al waard!

Het acteerwerk was houterig, de dialogen sloegen op den duur nergens op en de spanning en creepy scenes van de eerste en tweede waren compleet weggevaagd.Maar een van de ergste dingen vond ik de afwezigheid van creepy Tony Todd, die in de vorige films meedeed als een enge lijkensnijder
om het maar zo te zeggen. Volgens mij is enkel zijn stem te horen in het beginstuk, maar dat weet ik niet zeker.

De grote ‘twist’ op het eind kon je al op afstand ruiken en hoewel de stunt op zich wel leuk gemaakt was, vond ik het wel flauw.

Al met al een zeer vermakelijke film met
enkele memorabele stunts en sterfscenes,
en zelfs en paar schrikmomenten, maar van een sequel op Final Destination 1+2,
had ik toch echt wel wat beters verwacht. Een beetje een tegenvaller, maar wel een leuke.

Over de auteur

avatar

22 reacties

 1. avatar
  Bo

  thnx als ik ff tijd heb, typ ik gauw een review, soms wel elke dag enn, heb nu de griep, lkkr niet naar school maar het word wel een beetje saai op den duur!

 2. avatar
  M5horrorfan

  geweldig film net als de eerste twee delen deze film overtreft zich weer zelf door de goede en realistise gore in de film de delen blijven met verhaal het zelfde maar dat wil nog niet zeggen dat de films het zelfde of voorspelbaar zijn het is gewoon genieten en hoop daarom dat er nog zeker eens een FD4 ik raad je zeker aan kijken !

 3. avatar
  henky

  dit is wel een hele bijzondere film. ik dacht zo op een avond om in bed fd3 te gaan kijken ookal had ik deel 1 en 2 nog niet gezien. ik zette hem aan en ik vond hem meteen al eng. en dat was heel apart want ik vind geen enkele film behalve carrie dan eng. best wel weer eens leuk,om weer eens een goede horror te zien die ook eng is. maarja hij is ook best wel echt hoor de moorden zien er niet nep uit. maasr ik heb dan ook alleen maar fims van 1970 en 80

 4. avatar
  silly

  haha, ik vind die reviews van Bo altijd geweldig om te lezen. Zeer overzichtelijk en duidelijk 🙂 Ik vond FD 3 w??r een supergoed deel!! Heb genoten van de film 😀

Laat een antwoord achter