Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Friday The 13th 2

Friday The 13th 2
4.0Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)

Vijf jaar na de moorden in Camp Crystal Lake begint een groep jongeren weer aan de heropbouw van een zomerkamp (vlakbij Camp Blood) Ze worden gewaarschuwd door de lokale bevolking dat het er niet pluis is omdat volgens de legende Jason daar rond doolt om wraak te nemen op de gebeurtenissen in deel 1. Natuurlijk trekken de jongeren er zich niks van aan en slaan aan het drinken, feesten, blowen en sexen aslof het hun laatste dag is. En laat dat voor de meeste nu net het geval zijn……
Het verhaal is dat van een standaard killer-in-the-wood slasher, tieners die zuipen en sexen en daarna moeten rennen voor hun leven. (de acteurs doen hun werk trouwens niet onaardig)
Orgineel is de film dus niet echt, spannend des te meer. Dat komt voornamelijk door de het goede regisseerwerk en de uitermate effectieve muziek (zelfde als deel 1) Er zitten een aantal orginele scenes en kills in en die niet overdreven bloederig zijn, maar de gore liefhebber genoeg te bieden hebben.
Maar de belangrijkste reden om te kijken is dat dit de film is waar Jason wordt geintroduceerd, welliswaar niet met zijn hockeymasker maar met een zak over zijn hoofd en Jason is nog niet zo cool als in de vervolgen, maar het is wel heel leuk om te zien hoe de orginele Jason er uit ziet en hoe creatief hij is met hamers, machettes en dergelijke.
Al met een leuke film voor de horrorfan en verplichte kost voor de Friday the 13th fan omdat dit de allereerste Jasonfilm is!

Over de auteur

avatar

22 reacties

 1. avatar
  halloween

  ze moesten zo snel mogenlijk een sequel maken op friday the 13th. gelukt voor mij. zij zijn de bedenkers van the killer jason. nr 3 is ook een doorbraak vanwege zijn hocky masker.

 2. avatar
  halloween

  Deze film was zeer snel gemaakt, 1 jaar na part 1. Ik hoor het hem nog zeggen: We need to make a sequel, and we need to make it fast. To fast als je’t mij vraagt. Maar al bij al was dit jason’s eerste optreden als de beruchte killer.

 3. avatar
  henky

  beter dan deel 1 en vond ook meer schrikmomenten.echt eng jason met een zak over zn kop.goed bedacht.alleen wat een neppe kom op het laatste.maarja voor die tijd wel echt.lijkt ook wel een beetje op deel 1.het laatste moment vooral.deel 1: jason uit water deel 2:jason uit raam.vette lol deze film

Laat een antwoord achter