Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
Friday The 13th
4.5Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)

Een stel tieners komt aan in Camp Cristal Lake. Waar ze voorbereidingen treffen voor een zomerkamp. Wat ze echter niet weten is dat er al heel wat gebeurd is in Camp Cristal Lake. En datgene wat de kijker verwacht gebeurt. Ze worden ??n voor ??n afgeslacht.

Ge?nspireerd door Halloween maakt Sean S. Cunningham deze horror in het begin van de jaren 80. De film was een daverend succes. En terecht. Friday the 13th mag met recht ??n van de beste horrorklassiekers ooit genoemd worden.

Oke, objectief gezien is de film niet zo bijzonder. Te veel afgekeken van Halloween, matig acteerwerk. Maar desondanks heeft de film een enorme impact op je (tenzij je inmiddels wel gewend bent aan slashers, maar deze nooit hebt gezien). Het is eigelijk de perfecte opvolger van Halloween. In die film zagen we nog weinig bloed en er waren weinig echte schrikmomenten. Die film moet het grotendeels hebben van de creepy sfeer en de legendarische soundtrack. Friday the 13th daarentegen moet het veel meer hebben van de brute moorden en schokkende beelden. Wanneer ??n van de tiener-trutjes haar tanden gaat poetsen om naar bed te gaan weet je het. ?jij gaat dood!!?. Je weet alleen nog niet hoe ze wordt afgeslacht, en dat is juist het leuke van deze film. De film gaat in zoverre met alles net een stap verder dan Halloween en is dus de perfecte opvolger.

Wie Friday the 13th nooit heeft gezien moet deze z.s.m. in huis halen.

Over de auteur

avatar

9 reacties

 1. avatar
  halloween

  Ik ben die film momenteel ziek gezien, ik moet zeker nog een maandje wachten voor ik hem terug kan zien, deze review is trouwens een vergelijking tussen halloween en friday the 13, wel een goede vergelijking hoor.

 2. avatar
  Luthron

  Goede review, alleen een foutje, Sean S. Cunningham was niet geinspireerd door Halloween, maar de schrijver van het script/verhaal… alleen weet ik zijn naam even niet meer…

 3. avatar
  zack

  deze film is 1 van de mooiste horrorfilms ooit.ja punk_pwincess we hebben die film samen geizen en je moest natuurljik lachen met die kleren het is ook in het jaar 1980 gemaakt

Laat een antwoord achter