Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
Fright Night 2: New Blood
2.0Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)

Charley (Will Payne), Ed (Chris Waller) en Amy (Sacha Parkinson) gaan een studie volgen in Roemenië.
Hier krijgen ze les van de aantrekkelijke professor Dandrdidge (Jaime Murray). Op het eerste gezicht lijkt er weinig mis te zijn met hun nieuwe professor, maar Charley komt er al snel achter dat er iets niet helemaal in de haak is.
Hun professor blijkt een wel erg luguber dubbelleven te lijden en charley en zijn vrienden besluiten om de hulp in te schakelen van “Fright Night” ster Peter Vincent (Sean Power). Zijn ze samen sterk genoeg om het tegen dit eeuwenoude kwaad op te nemen?

“Fright Night 2” werd gepresenteerd als de sequel op de remake van de klassieke horror/komedie uit 1985. Na het kijken van deze film kan ik echter bevestigen dat dit wederom een hervertelling is van het verhaal uit de originele film. Het gaat dus meer om een tweede remake, maar dan deze keer niet met een Colin Farrell in de cast als lokkertje.

De film is haast op alle aspecten een B-film. Het eerste opvallende is dat de eerste scene zich in Frankrijk zou moeten afspelen en dat de rest van deze ogenschijnlijk Amerikaanse film zich in het oosten van Europa afspeelt. De hele film lijkt dus hier in Europa geschoten te zijn.

Verder heeft de film te kampen met chronische onoriginaliteit. Niet alleen hebben we dezelfde personages al twee keer eerder voorbij zien komen, ook het hele vampier gebeuren is niet bepaald origineel erin verwerkt. Nu zijn vampiers natuurlijk ook creaturen waaraan men moeilijk veel nieuwe aspecten kan toevoegen, maar voor deze film hebben ze werkelijk alle clichés uit de kast getrokken. Het bloot en de erotiek rondom de vampiers moest uiteraard voorbij komen en er komen weer de nodige Dracula referenties voorbij.

Ook de cast is niet bijzonder. Ze acteren allemaal niet tenenkrommend slecht, maar bijzonder word het ook nergens. Jaime Murray steelt nog het meeste de show, al komt dat meer door haar uiterlijk dan door haar kwaliteiten als een actrice. “Evil” Ed word door veel liefhebbers van het origineel als het hoogtepunt gezien. Nu heb ik die mening al nooit gedeeld, maar ik moet zeggen dat ik Waller de slechtste van de drie vertolkers vind. De verwerking van het personage in de film vind ik nog best goed gedaan, maar hij zet het personage een beetje irritant neer.

Wat dan wel weer meeviel waren de special effects en cgi. Voor een goedkope B-film als deze ziet het er nog best verzorgd uit en soms heeft men met behulp van het licht sommige effecten goed kunnen verbloemen, zodat het er nog wat beter uitziet dan dat het eigenlijk is. Dit alleen kan de film echter niet overeind houden.

Ondanks dat men hier en daar nog iets origineels heeft geprobeerd toe te voegen kan de film het “goedkoop cashen” niveau niet van zich afschudden. De film is duidelijk de meest bedroevende van alle Fright Night films tot op heden. Ik kan liefhebbers meer het origineel en zelfs de remake uit 2011 aanraden, want eerlijk gezegd is deze film een beetje zonde van de tijd.

Over de auteur

avatar

Naam: Richard Leeftijd: 21 Woonplaats: Leeuwarden Lid sinds: 2006 Favoriete horrorfilms: Friday the 13th, omdat deze film mijn interesse in het genre gewekt heeft. Verder heb ik niet echt een voorkeur.

één antwoord

  1. avatar
    charles-lee-RAY

    Dus hij is als ik het goed begrijp een beetje om te huilen. Dan laat ik m toch maar schieten denk ik. Ik had m haast gekeken. Ik heb wel de remake gezien. Deze vond ik opzich niet slecht maar omdat het om een remake gaat toch teleurstellend. Als je het ziet als een aparte film en niet een uit de frightnight reeks dan valt het redelijk mee.

Laat een antwoord achter