Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Halloween 2007

Halloween 2007
2.5Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)

REVIEW VAN DE WORKPRINT VERSIE

De jonge Michael Myers komt uit een ongelukkig gezin. Op een Halloweenavond besluit hij ieder lid van het gezin op koelbloedige wijze om te brengen, behalve zijn kleine zusje, de baby Laurie. Dan word hij naar een gesticht gestuurd waar hij onder behandeling van Dokter Loomis komt. 15 Jaar lang wacht Michael en ziet dan zijn kans om te ontsnappen en zo Laurie alsnog te vermoorden.

GORE
Redelijk. Halloween begint veelbelovend en het bloed en gore spatten dan ook van het scherm. Helaas zijn met uitzondering van het begin de meeste moorden buiten beeld en zie je behalve af en toe de bloederige lijken achteraf niks meer van de brute slachtpartijen. Jammer.

ACTEERWERK
Tyler Mane is gewoon goed als Michael Myers. Scout Taylor Compton doet behalve gillen en rennen niet veel meer als Laurie. Danielle Harris wist ondanks weinig diepgaande personage toch nog een van de betere prestaties te leveren. Sheri Moon was goed zoals gewoonlijk. Michael McDowell was een redelijke dokter Loomis, maar Donald Pleasance zal hij niet worden.

COCLUSIE
Halloween 2007, van regisseur Rob Zombie is een teleurstelling, laat ik er maar niet omheen draaien.

Sterker nog na The Devils Rejects en House Of 1000 Corpses had ik een echte superfilm verwacht, maar de remake van Halloween was volgens mijn mening compleet overbodig.

De personages zijn oppervlakkig, flinterdun en alleen maar goed voor na 2 seconden dialoog afgeslacht te worden. De suspense is TOTAAL niet aanwezig en de film werd na een tijdje ronduit saai.

Vaak in remakes word de supsense van het origineel vervangen door liters bloed en gore, maar dan heb je teminste nog bloed en gore. In Halloween 2007 zijn met uitzondering van de eerste paar moorden bijna alle sterfscenes buiten beeld en van echte gore valt dan ook geen moment te spreken.Daarbij wil ik wel vermelden dat ik de workprint versie bekeken heb, en dat er in de bioscoopversie 6 moordscenes bijgevoegd zullen worden.

Zijn er ook nog positieve punten aan deze overbodige remake? Ja die zijn er wel. De scenes waarin jonge Michael zijn familie uitmoord zijn goed in beeld gebracht, bloederig en zeer realistisch. Deag Farch is een goede keus voor de rol geweest! Danielle Harris levert een goede prestatie als Annie, de achtervolgingsscene in de climax is redelijk vermakend, en voor de liefhebbers van bloot is er genoeg om te genieten.

Helaas zijn dit ook alle positieve punten die deze remake heeft. Al met al denk ik dat ook met de aanwezigheid van de 6 extra moordscenes in de bioscoopversie Halloween een film is die je hoogstens een keertje kan huren als je je verveeld.

Jammer , volgende keer beter Rob Zombie!

Over de auteur

avatar

95 reacties

 1. avatar
  BillyBlack

  Toch vind ik dat je dat je de 2007-versie aanvalt op een punt waarbij de 1978 versie ook niet sterk was, oppervlakkige personages met een flinterdunne persoonlijkheid. Het origineel was ook geen diepgaand filosofisch meesterwerk, om het maar even zo te zeggen. Waar ik me inderdaad wel zorgen om maak, en je review wakkert dit aan, is het gebrek aan suspense… Minder gore maakt me niet zoveel uit, dat doen al zoveel anderen.

 2. avatar
  horror beeg killer

  Maar wat je zei over gore vind ik best raar,want Halloween is nooit echt goor geweest of met veel bloed,Halloween probeert mensen bang te maken met creepy muziek en niet met veel gore en bloed.(niet kwaad bedoeld;))

 3. avatar
  rep_robert

  dat bedoelde de reviewer ook, de suspense is helemaal weg in de film en meestal wordt dat in nieuwe remakes vervanger door bloed en gore, aangezien dat ook niet/nauwelijks aanwezig is volgens de reviwer heb je dus een film ZONDER suspense en weinig bloed en gore.

 4. avatar
  Bo

  ja precies daar heb je volkomen gelijk in, het kan natuurlijk ook zijn dat velen van jullie straks zeggen; Bo wat ben jij een idioot die film was hartstikke goed’ hahaha maarja dat is kwestie van persoonlijke smaak 🙂

 5. avatar
  Bo

  ja wat ik wil zeggen is dat je op zn minst in de meeste remakes nog coole moordscenes en creatief gemaakte gore aantreft, hier is geen van beide het geval, behalve in het begin van de film dan

 6. avatar
  Bo

  en de personages in het origineel waren idd ook oppervlakkig, maar in deze versie heb je welgeteld 1 scene van enkele seconden waarin tieners worden voorgesteld, en de meesten worden HELEMAAL NIET voorgesteld en dan zonder naam of identiteit omgebracht, dat vond ik niet echt suspensevol

 7. avatar
  BillyBlack

  Ik weet niet of het wel een kwestie van persoonlijke smaak is als wij dadelijk een andere versie van deze film wel echt goed vinden. Tenslotte gaat het niet om dezelfde film en is het eindresultaat gewoon zeker een 6 of 7 waard… en word dan onder de enthousiastelingen dan beloond met 8-en of hoger. We moeten echt maar afwachten…

 8. avatar
  BillyBlack

  Dat kan vanalles zijn.. het kan zijn dat het gewoon zo is dat dit geen topfilm is… (wat ik ook denk) maar het zou ook heel goed geklets kunnen zijn uit de hoek die remakes haat, vanwege het feit dat het remakes zijn. Maar wat ze ook zeggen, ik ga hem toch wel in de bios zien!

 9. avatar
  rep_robert

  IK vraag me dan ook af in hoe verre we deze film moeten gaan kijken zonder het origineel in het achterhoofd te hebben, waarik overigens een groot fan van ben. Gewoon verstand op 0 zetten en met een zak chips gaan “genieten” van de zoveelste moderne horror zonder spanning en enge soundtracks?

 10. avatar
  Bas

  Ik heb hem zojuist gezien en hij viel me eigenlijk heel erg mee. Als ik hem opnieuw in de bioscoop heb gezien volgt een review en definitief cijfer, maar tot nu toe: 7.5

 11. avatar
  michael_myers

  Dit is veel is so pointless! Niet normaal. Ik vind het sowieso onzin om een review over een workprint te schrijven maar aan de andere kant kunnen die nieuwe shoots de rest van de saaie 80 minuten niet goedmaken. De eerste helft van de film is een rob zombie white trash flick en de tweede helft is een carpenter rip off. Er zit haast niets nieuws in, iedereen die het orginele gezien heeft weet wat er gaat gebeuren. What a crock! En waarom is michael opeens emo geworden. Rob zombie heeft teveel boeken gelezen over serie moordenaars. Jesus christ! Hoe minder ik weet over myers hoe enger hij is!

 12. avatar
  BillyBlack

  Dat is een behoorlijk commentaar… Heb niet genoeg tijd om overal op te reageren, maar 1 ding vind ik toch wel absurd: een Carpenter rip off… Halloooow??? REMAKE van HALLOWEEN… Natuurlijk is het een Carpenter rip off, DUHH!!

 13. avatar
  horror beeg killer

  Zombie is zelf een groot fan van John carpenter dus zou hij hem denk ik ook wel een beetje nadoen uit respect voor de film of niet dan ?

 14. avatar
  Bas

  Ik had niet het gevoel dat Zombie een homage aan Carpenter wilde maken. Hij heeft de sfeer en het gevoel van de oude Halloween eventjes terug weten te brengen en daarvoor krijgt hij van mij alle lof. Toch blijft het origineel nog vele malen beter.

 15. avatar
  michael_myers

  BillyBlack shut the fuck up! Iedere asshole weet dat het geen nut heeft om iets te remaken als je scene voor scene gaat overdoen. Dan zit er verdomme toch geen spanning in! Deze versie is een belediging voor het orginele. En al die fuckheads die niet eens weten dat dit een remake is I’d like to know where you live so i can bomb your fuckin house and break your arms 🙂

 16. avatar
  BillyBlack

  Aan het eind van je post is duidelijk te merken dat je onze taal niet meester bent, en ik wil het daarom best toelichten: ik snap dat dit een remake is. Welk deel volgens jou schreeuwt dat ik dit niet snap kan ik niet vinden hieronder… Maar goed, ik zou ook meer rekening moeten houden met met de basisscholieren onder ons als ik hier post.

 17. avatar
  Bas

  Kijk dit lijkt op een argument. En ik ben het er zelfs mee eens! Behalve die laatste zin. Ik vond het geheel erg rommelig en de remake haalt het niet bij het origineel maar ik vond hem wel erg vermakelijk en Michael was wel erg bruut.

 18. avatar
  michael_myers

  De actors waren slecht (VIND IK) Slechte casting gewoon! Ik ergerde me aan de trillende camera bij sommige scenes. Michael was bruut op sommige momenten maar ook heel EMO! Ik heb liever myers zonder geweten niet iemand die een foto laat zien aan zijn zusje en iets duidelijk probeerd te maken.

 19. avatar
  michael_myers

  Ow wacht je zegt dat je hem vermakelijk vond dat vond ik dus weer niet. Ik vond t geen fijne film om naar te kijken. Ik ergerde me aan de dialoog in het begin was het bijna alleen meer fuck bitch shit. De smiths grove scenes met loomis waren slaapverwekkend. Loomis was over the topp. Het hele white trash gedoe in het begin voegde niets toe want als hij uiteindelijk volwassen is en terug gaat naar haddonfield is t weer een standaard halloween film. Nice try zombie but it sucked. Ik ben helemaal klaar met deze film voor mij bestaat zombies halloween niet!

 20. avatar
  richard

  Yo MM doe eens een beetje rustig aan man! ik weet niet of je bekend bent met zombie’s werk maar zijn ‘handelsmerk’ is nou eenmaal ‘white trash’! dat zag je ook terug in the house of the 1000 corpses en the devil’s rejects!! en natuurlijk is het een Carpenter ripp off het is een remake oftewel ‘her-gemaakt’, dit zou jij toch moeten weten met je engels/nederlandse achtergrond!! maar dud je moet echt ff chillen man op deze manier luistert er niemand naar je en ondanks dat je het mischien wel goed bedoelt ( en ik kom na 3 dagen weer es op de site kijken en ik kom hier wel vrij regelmatig trouwens en kan dan ook vermelden dat bas en BB vaste bezoekers zijn) valt me wel op dat jij nieuw bent en gelijk een muil opzet van heb ik jou daar! dus doe ff rustig bro, be cool!! 🙂

 21. avatar
  michael_myers

  Rich met die carpenter rip off bedoel ik dat hij bij de tweede helft om t zo maar te zeggen bijna alles nadoet van de eerste onder andere die scene met die laken over t hoofd van die dude. En de tommy open the door scene. Iemand die de JC halloween heeft gezien vind dat toch niet spannend tenminte voor mij niet. En ik ken zombies werk en weet ook dat hij klaar komt van al dat white trash gebeuren maar bij een film als halloween komt dat niet over!

 22. avatar
  lammie

  Ze moeten nu gewoon eens kappen met al die fucking remakes.Ben zelf ook groot fan van de originele versie,dus ik ga deze film geeneens zien,wat er ook over wordt gezegd…word gewoon moe van al die “”er moet geld in het laatje komen””kutfilms.Straks komen er ook nog remakes van “”friday the 13th””,””excorcist””.””the thing”” noem maar op(trouwens zou me niks verbazuuuh).

 23. avatar
  lammie

  Hellraiser ook!!Fucking niet normaal..een van de beste horrors die ik ooit heb gezien(in dit genre),dit soort flauwekul bedoel ik nou.Deze films ga je toch niet verneuken..er is maar 1 hellraiser,en die is gemaakt in 1987!Gewoon afblijven…ook van die andere originele versies…fucking cunts.Maar ja,wie ben ik.

 24. avatar
  lammie

  Yo bas je hebt gelijk,remake van John Cambells film uit de jaren 50(net opgezocht wist het niet).Wel een goede remake dan,want de film uit 82 is toch wel een klassieker.En trouwens deze kunnen ze dan makkelijk remaken.

 25. avatar
  Bas

  Sommige remakes (zoals The Thing & The Fly) zijn uiteindelijk ook klassiekers geworden. Ik vraag me af hoe jullie nu over deze Halloween zouden denken als hij 20 jaar eerder was uitgebracht en het origineel niet zou bestaan.

 26. avatar
  lammie

  Beetje appels met peren vergelijken…in 1978 had Carpenter niet het budget dat Zombie nu had.Dat was de charme van halloween in 78…het niet moeten hebben van veel bloed/gore maar van de spanning en het top camerawerk(je beleeft het door de ogen van myers),en natuurlijk de kippenvel krijgende soundtrack.

 27. avatar
  michael_myers

  Als zombies halloween 20 jr eerder was uitgebracht en het origineel had niet bestaan dan zou deze film niet eens in de bioscoop zijn gekomen maar gelijk op video of ergens op een plank in de kast.

 28. avatar
  richard

  ik heb inmiddels de film bekeken en vond het helemaal geen klote film! toegegeven het is ook geen meesterwerk zoals dat van Carpenter maar ik vond de soundtrack, de casting en de dramatische momenten waarin mevr. Meyers zichzelf van het leven berooft briljant! zoals we wel gewend zijn van Zombie’s films eigelijk! het was inderdaad gewaagd om zo’n film te remaken maar desondanks had het nog wel enige amesumentswaarde vond ik! ik zou hem een 7.5 geven…

 29. avatar
  lammie

  Ik had eerder gezegd dat ik de film niet ging kijken,maar een vriend had hem gebrand en zei tegen me “ga hem gwoon nou maar kijken”.Moet ik heel eerlijk zeggen(groot fan van de versie uit 78)..eerste 40/50 min. waren aardig,want je ziet hoe myers “zo” is geworden…en daar heeft Zombie een leuke draai aan gegeven.Maar ja,daarna…ik werd er niet happy van,totaal geen spanning…en wat een klote EINDE.Viel dus tegen,maar had ook niet anders verwacht.mzzl

 30. avatar
  Bo

  dit was de review van de workprint versie, heb zojuist de bioscoopversie toch maar bekeken, en ik kan zeggen dat ik er hetzelfde over denk, behalve er gaat nog 1 punt extra af, omdat de climax verlengt is en daardoor NOG oninteressanter is, ik kon niet wachten tot het eindelijk voorbij was, een 4

 31. avatar
  Legioen

  Ik vind niet dat Halloween 2007 echt ingehakt heeft op de indrukwekkendheid van Meyers… Hij is hier eindelijk zo bruut (en gewoon cool) als hij wat mij betreft altijd had moeten zijn. Het is wel jammer dat bijna de helft van de film over zijn jeugd gaat.. dan is het latere deel minder indrukwekkend als filmdeel, maar Michael blijft gewoon heel erg cool in dit deel.

 32. avatar
  Legioen

  Het is alleen jammer dat zo’n coole killer en film niet (of bijna niet) te bekijken is zonder het origineel in je achterhoofd te houden.. wat echt een totaal andere film is.

 33. avatar
  Legioen

  Je snapt niet waar het om gaat denk ik, dit is een remake van een de grondleggers van de moderne horror, en daarvan was eerst een workprint uit die, volgens de meeste fans, niet zo goed was.. vandaar de ophef.

 34. avatar
  HK Senator

  Net als Startwars. Vorige week heb ik hem gezien! Eerlijk gezegd vindt ik het een overbodige remake en Zombie besteed veeeel te veel tijd aan de jeugd van Michael. Dat doet afbreuk aan de persoonlijkheid van de latere Michael. Het deed me denken aan Startwars. Want nu we weten hoe Anakin Darth Vader is geworden is de persoon ineens een stuk minder legendarisch. Jammer.

 35. avatar
  Legioen

  Volgens mij begrijp je niet wat ik bedoel, wat voor eigenschappen wil je dat soort personages geven waardoor ze wel interessant worden? En ik hoor altijd de vergelijking met het origineel, zijn die tieners wel interessant dan? Want deze (in de remake) worden in vergelijking met hen altijd afgekraakt… Terwijl deze er toch beter uitzien (ik vind Jamie Lee Curtis echt niet om aan te zien, wat een mormel) en ze hebben precies de gemiddelde intelligentie en inhoud die je verwacht van een tienermeisje.. daarom ben ik dat gezeur zat over dat ze geen inhoud hebben: daar gaat het juist om!;)

 36. avatar
  Legioen

  Net voor de tweede keer gezien, en hij blijft gewoon ongelooflijk cool. Kan iemand mij vertellen of de verkrachtingsscene ook in de Nederlandse bioscoopversie zat? Want dat ben ik even vergeten.. Geweldige scene trouwens… Er is zoveel over te zeggen, zoveel commentaar op mensen die de film niks vonden, maar wat ik toch het vaakst lees zijn reacties op dat er geen karakterontwikkelingen zijn.. uhm.. hallo? Tienermeisjes waarvan er ??n een cheerleader is, een ander een overduidelijke frigide doos is en een of andere hoer hebben niet zo heel erg veel inhoud om te laten ontwikkelen..

 37. avatar
  Legioen

  Dat dacht ik dus ook, maar ik heb gisteren de standaard Nederlandse versie gehuurd, en daar zat toch echt de verkrachtingsscene in.. Want als dat geen verkrachtingsscene was dan was het de vreemdse en bruutste knuffel die ik ooit heb gezien..

 38. avatar
  Bo

  ‘Tienermeisjes waarvan er ??n een cheerleader is, een ander een overduidelijke frigide doos is en een of andere hoer hebben niet zo heel erg veel inhoud om te laten ontwikkelen..’

 39. avatar
  Legioen

  Toch zijn die drie (Hills, TCM en Halloween) wel een paar van de beste remakes, zeker op horrorgebied. Als je kijkt naar The Invasion of meer van dat soort onzin…

 40. avatar
  HK Senator

  Totaal overbodig deze film. Vooral de eerste helft. Een citaat uit de recentie van tijdschrift Schokkend Nieuws: “Carpenter begreep dat de kijker Michaels motieven helemaal niet wíl kennen”. En zo is het. Dus daar sluit ik me helemaal bij aan!

 41. avatar
  UberJason78

  Rob Zombie’s Halloween vond ik een geweldige remake..deze staat in mn top 5 van beste remakes. eerste acte met de kleine Mikey was erg realistisch en aangrijpend verteld…en alle acteurs hebben de smaak te pakken, helaas is dit de worktitel en mist er soms een complete scene uit hoewel ik de bioscoop versie ook heb, vind ik het einde van deze versie een stuk beter…je blijft nog steeds in vertwijfeling over wat Michael van plan is met zn zuster…in de bioscoopversie is ie genadeloos op jacht..Tyler Mane is mn favo Michael Myers, en daeg Faerch is zeker een geknipte rol aan het vertolken…Sheri Moon is sinds ik de andere Zombie-films heb gezien ook een versatile-actrice..vele cameos en knipogen naar het origineel en ook de score is fijn om toch nog te horen..( er waren plannen om deze muziek niet te gebruiken)…Halloween 2007 en 2009 zijn ook de langst durende films in de reeks, en dat is ook zeker een plus punt..Kortom, ik heb over Halloween 2007, zowel de bioscoop versie, als de werk print, geen min punt te zeggen…Blij dat de reeks weer es opgefrist word en aangepast aan onze moderne, ruimdenkendere generatie…want jeugd van nu die de originele Halloween kijken, vertellen vaak dat ze in slaap vallen en Laurie Strode een wereldvreemde meid vonden…dankzij Zombie word dat nu een beetje goed gemaakt..( maar Carpenters Halloween is en blijft een topperrr)

Laat een antwoord achter