Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Halloween H20: Twenty Years Later

Halloween H20: Twenty Years Later
1.5Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)

Nee, dit zesde vervolg op Halloween speelt zich niet af onder water, maar moet als H twintig worden gelezen, op zijn Engels is dat age twenty. Blijkbaar besloot Jamie Lee Curtis na al die jaren toch terug te keren voor een Halloween vervolg, ondanks dat ze in deel twee speelde die ze zelf slecht vond. Dat is echter niet goed voor de continu?teit, in deel vier werdt namelijk verteld dat ze stierf in een auto ongeluk, dus besloten de makers om deel vier t/m zes te negeren (deel drie uiteraard ook aangezien die niks met Michael Myers te maken had). Dat is aan de ene kant wel goed aangezien de Thorn verhaallijn uit deel zes waardeloos was, maar of de die hard Halloween fans daar blij mee zijn is een andere vraag.

Laurie Strode (Curtis) is na twintig jaar nog steeds getraumatiseerd door haar ervaringen met haar broer Michael. Dat blijkt doordat ze naar California is verhuisd, haar naam heeft veranderd, aan de alcohol zit, en ze heel vaak Michael Myers voor haar neus ziet, die dan iemand anders of een hallucinatie blijkt te zijn. Maar na twintig jaar is het The Shape gelukt haar te kunnen vinden (vraag niet wat hij in die 20 jaar heeft uitgespookt) en gaat naar California toe om Strode en haar zoon John (Josh Hartnett) het zwijgen op te leggen.

Die laatste zin zou eigenlijk niet letterlijk moeten worden genomen. Het centrale thema van de film is niet dood en onheil, maar het persoonlijke drama van Laurie Strode. Dat wreekt zich dus in de spanning; het is af te vragen hoe regisseur Steve Miner zo’n sfeerloze film heeft kunnen maken aangezien hij wat ervaring heeft met slashers (hij regisseerde het tweede en derde deel uit de Friday the 13th reeks). Nergens is de film dan ook spannend, en Miner probeert dat te compenseren door een hoop valse schrikeffecten te plaatsen. Nog nooit heb ik een horrorfilm gezien die zoveel valse schrikeffecten bevat, na een uur wordt het gewoon niet meer leuk. Politiek correct is dan film dan ook nog door een moeder en haar kind, die in een toilet langs de weg zitten, niet te laten sterven. Het einde probeert dan nog wel een einde te maken aan het personage van Michael Myers, maar iedereen die Halloween: Reusrrection heeft gezien weet dat dit niet gelukt is. H20 is niks anders dan een mislukt kind van Scream (mijn collega Juicecow krijgt de eer voor die zin), en over die film gesproken, in ??n van de scenes krijgen we de identieke muziek van Scream te horen. Het antwoord ligt in de aftiteling: Kevin Williamson is ??n van de co-executive producers. We hadden het kunnen weten.

Over de auteur

avatar

18 reacties

 1. avatar
  psycho

  waar michael die afgelopen 20 jaar is geweest? dit is 20 jaar na de eerste moord van michael, toen hij nog 6 was, als wil weten waar hij is geweest moet je halloween 2,3,4,5 en 6 kijken

 2. avatar
  psycho

  mar als je naar de tijd kijkt; michael heeft kan nooit 6 delen hebben gehad waar nog es 2 a 3 jaar tussen zat en nog een pauze van 20 jaar na 1978. en op de achterkannt van de dvd staat 20 jaar na zijn eerste moord…

 3. avatar
  Juicecow

  Psycho: dat kan verklaart worden met het woord geld. In deel twee werden Micheal zijn ogen uitgeschoten, in deel vier kan hij weer zien. En zo kunnen alle onlogischheden verklaart worden met de voor veel regisseurs gouden zin: “Where money talk, bullshit walks.”

 4. avatar
  psycho

  ik vind dat de film hier wel heel bruut behandeld word hoor. ik zag laatst de trailer en een paar maanden geleden zag ik de film nog op tv. de trailer meldde de boodschap: ‘Finally a sequel, that lives up to the original.’ ik dacht een tijdje over die tekst na en toen bedacht ik met dat het wel klopt. het is gewoon een simpele slasher met michael myers, net zoals deel 1. geen vreemd gelul over een sekte die michael aanbid ofzo. gewoon een simpele halloweenfilm die voor mij een van de beste uit de reeks is.

 5. avatar
  bas-o

  ik vond deel 5 ook heel goed maar al dat gezwets met dat meisje hadden ze er gewoon uit moeten laten.. maar idd H20 was ook heel goed

 6. avatar
  Dr.Demento

  Die uitleg in de volgende film is echt om te huilen zo slecht.Er klopt gewoon zo hard niks van.Wat deed de ambulancier nog ongemerkt in de ziekenwagen.Waarom had hij een masker op.Waarom zei hij niks?Waarom wilde hij de hand van een volslagen vreemde vasthouden?Het was op dat moment dat “Friday the 13th” m’n lievelingsserie werd.Ze hebben ook wel belachelijk uitleg,maar die tenminste nog cool(de beginsc?ne van Jason Lives,magistraal gewoon)

 7. avatar
  Legioen

  Klopt, dat was echt een te zielige poging om de serie te lijmen.. ik doe gewoon alsof er een deel 1 is, een deel 2, een deel 4 en 5 die nog wel redelijk waren en een supergave remake, voor de rest bestaat deze serie gewoon niet voor mij.

Laat een antwoord achter