Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
Hard To Die
2.0Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)

Vijf aantrekkelijke jongedames zijn ingehuurd om de inventaris op te maken voor een lingeriezaak in een flatgebouw.
Wanneer ze erachter komen dat een aantal dames vermoord zijn verdenken ze gelijk de conciërge Orville Ketchum. De man was een aantal jaren eerder al betrokken bij de moord op vijf jongedames in een studentenwoning en ze denken dat hij weer aan het moorden geslagen is. Komen ze er op tijd achter dat er eigenlijk veel gruwelijkere dingen aan de hand zijn?

Hard To Die is eigenlijk een soort prequel van Sorority House Massacre II. De film speelt zich zogezegd een aantal maanden na de voorvallen van Sorority House Massacre II af, maar bijna de hele cast van SHM II keert in deze film terug en de verhaallijn is ook zo’n beetje exact hetzelfde.
Het is me nou niet precies bekend wie deze prent nou geregisseerd heeft. Volgens IMDB regisseerde Jim Wynorski ook deze film, maar volgens de film zelf produceerde Wynorski deze film alleen en werd de film geregisseerd door Arch Stanton.
Hoe dan ook: het is erg duidelijk dat Wynorski best een grote vinger in de pap had bij deze film. Hij speelde zelf ook een cameo in deze film als een porno regisseur.

De film is uiteraard nog steeds een niet al te beste film, maar ik heb er heel wat meer van genoten dan van SMH II moet ik zeggen.
Prachtfiguur Orville Ketchum (wederom gespeeld door Peter Spellos) heeft nu een wat grotere rol en komt ook heel wat vaker in beeld. Daarnaast hebben ze zijn personage deze keer wel erg zot gemaakt, want de beste man lijkt van niets dood te gaan.

De jongedames waren wederom ingehuurd om uit de kleren te gaan. Wat dat betreft ligt de nadruk op de (s)exploitation er wel weer erg dik op. De liefhebbers van vrouwelijk schoon komen in ieder geval voldoende aan hun trekken met deze foute film. De hoofdrolspeelsters rennen namelijk ruim de helft van de film rond in lingerie. Iets dat soms voor… interessant beeldmateriaal zorgt.

De moordenaar gaat er weer van langs met een vishaak, maar er is nu wat meer variatie gebruikt. Zo word er iemand levend verbrand en word er nog heel wat gebruik gemaakt van machinegeweren.
Van gore is wederom geen sprake, op (letterlijk) wat emmers bloed na dan.

Het script is wederom erg slecht, maar deze keer lijkt het wel of ze het wat meer met opzet gedaan hebben. Er komen dan ook een aantal memorabele one-liners voorbij en er komen zelfs nog een paar flauwe grappen voorbij (een aardbeving als Orville Ketchum van een gebouw afvalt bijvoorbeeld).

Eigenlijk best een slechte film, maar tegelijkertijd moet ik wel zeggen dat ik me geen seconde verveeld heb met dit werkje.
Een leuke film voor de mensen met wansmaak.

Over de auteur

avatar

Naam: Richard Leeftijd: 21 Woonplaats: Leeuwarden Lid sinds: 2006 Favoriete horrorfilms: Friday the 13th, omdat deze film mijn interesse in het genre gewekt heeft. Verder heb ik niet echt een voorkeur.

Laat een antwoord achter