Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Hellraiser II: HELLBOUND

Hellraiser II: HELLBOUND
5.0Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)

Vervolgen kunnen zich vrijwel nooit meten met het origineel, laat staan overtreffen. Wonderen zijn de wereld nog niet uit want Hellbound is een uitzondering daarop. Na de gebeurtenissen uit het eerste deel belandt Kirsty in een psychiatrische inrichting om daar haar trauma te verwerken. De scepter in het hospital word gezwaaidt door Dr. Channard die een obsessie kent voor de puzzelbox en het kosten wat kost wil op lossen. Door het matras te gebruiken waar ?berbitch Julia op is gestorven, te gebruiken weet Channard haar weer tot leven te wekken met alle gevolgen van dien. Met behulp van Tiffany, een dofstom meisje en een kei wanneer het gaat om puzzels oplossen, lukt het hem daarnaast om de poorten naar de hel te ontketenen in de hoop de wonderen van de hel te zien. De woorden en beloften van Julia blijken echter in het niets te verdwijnen wanneer ze Channard’s ziel aan de cenobites geeft in ruil voor de hare. Ook Kirsty zoekt haar weg naar de hel om haar lijdende vader te hulp te schieten maar loopt regelrecht in de armen van ome Frank ( Cotton) en Pinhead met zijn legioen cenobites die haar ziel wederom claimen…
Kwa storyline is Hellbound dus dik in orde en weet zoals diens voorganger van begin tot eind de kijker aan het beeld te kluisteren. Ook de sfeer moet niet onderdoen voor het origineel en straalt nog steeds een macabere en duistere feel uit die deels word verstrekt door enkele briljante scenes die zelfs nog beter zijn dan het origineel. Zo staat het moment wanneer een huidloze Julia op prachtige wijze uit het matras kruipt en een hulpeloze man te lijf gaat die even later wordt gedegradeerd tot bloeddonor, nog steeds op mijn netvlies gebrand.
Bovenstaande scene geeft dan ook meteen aan dat Hellbound meer ‘ blood and gore’ bevat dan de andere Hellraisers waardoor de film in het land der vrijheid vrij snel een x-rating kreeg dat gelukkig later werd herzien. Men moet toegeven dat Hellbound niet geschikt is voor mensen die onwel worden bij het aanschouwen van wat bloed en hysterisch gaan lopen krijsen over het hoge gore gehalte ( hoor ik hier ouders en politici roepen) maar gelukkig leidt de film niet onder al het geweld.
Ook noemswaardig is het gevoel voor detail waarmee de decors zijn ontworpen. Deze zijn stuk voor stuk een lust voor het oog en vooral de hel is prachtig ontworpen. Naast de gangenstelsels en doolhoven krijgt ook de fx een dikke voldoende aangezien ze stuk voor stuk indrukwekkend waren en het origineel overtroffen. Naast de decors is ook weer veel aandacht besteed aan de kostuums van Pinhead en de overige cenobites. Met name Butterball, Skinless Julia en later ook Dr. Channard weten de show te stelen. Niet te vergeten onze bespijkerde vriend die met zijn charisma, charme en prachtige dialogen en quotes doen hunkeren naar meer…” Your suffering will be legendary…even in hell”.
Hellbound is werkelijk prachtig te noemen en weet op sommige vlakken diens voorganger te overtreffen. In ieder geval zijn beide van hoog niveua en steken kwalitatief boven andere horror uit. Met de prachtige soundtrack die tranen in mijn ogen bezorgdt, de perfecte sfeer, goed doordachte storyline, uitmuntende decors en fx is Hellbound de natte droom van iedere horrorfanaat, laat staan liefhebber van de Hellraiser reeks. Daarom mijn welgevormd advies…kopen!

Over de auteur

avatar

33 reacties

 1. avatar
  klaasvaak

  He Wiz, je bent wel een vago, Hellraiser een 10 en Excorcist een 6. Je kan wel zien dat je een man/vrouw bent met gevoel voor verhaallijn en uiteraard intelligentie…..

 2. avatar
  esteeka

  goed vervolg, van mij krijgt het een 7. Ik heb de DVD van RCV en daar valt het geluid op een gegeven moment weg (als de jeukende man zichzelf opensnijd met het mes). het zou bij meerdere dvd’s zo zijn. heeft iemand daar last van?

 3. avatar
  bas-o

  zeker niet.. hellraiser en hellbound zijn echt toppers.. hell on earth en bloodline zijn ook erg vermakelijk maar halen niet het niveau van deel 1 en 2.. inferno is ongeveer evengoed als hellseeker.. die 2 zijn echt een compleet andere stijl als de eerste 4 delen.. daarin zitten veel meer cenobites.. egt heel cool 🙂

 4. avatar
  bas-o

  ligt eraan welke box.. als je die van 1 t/m 5 bij free doet krijg je ze bijna allemaal zonder extra’s.. alleen deel 1 en 5 zit geloof ik een extra op.. als je echt een mooie box verwacht moet je dat niet doen.. maar als je alleen de films wilt.. dan moet je het zeker doen.. en het scheelt je ook nog geld want als je over internet bestelt kost hij maar 25 euro.. terwijl de films los 30 zouden kosten..

 5. avatar
  Mitch

  Waarom is er zoveel respect voor deel 1? Deel 1 is alleen maar goed omdat de magistrale Hellbound er op verder borduurt. Deel 1 is een geslaagde introductie die een stuk korten had kunnen zijn!

 6. avatar
  rutger

  Bij bol.com zeiden ze dat Helbound heel eng en veel gore had, ik had Hell on eurth gezien en die was eerder lachwekkend, deader waswel heel eng. maar ik denk dat Hellraiser 1 de beste is.

Laat een antwoord achter