Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
Lake Placid
3.5Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)

In tegenstelling tot veel andere filmkijkers heb ik nooit echt een hekel gehad aan de Lake Placid films. Maar waar deel 2 & 3 puur en domweg voor de fun waren is Lake Placid juist een erg goede film.

De schrik slaat de bewoners van Lake Placid om het hart wanneer het aangevreten lijk van een duiker aan de oevers van het meer wordt gevonden. Het gruwelijk verminkte lichaam vertoont sporen van een monsterlijk wezen. Een fors uitgemeten tand markeert de beet waarmee de helft van het lichaam werd opgeslokt. Het rustige leven in de beboste regio is hiermee op slag veranderd. Een team van stadse onderzoekers komt naar het platteland om letterlijk de waarheid boven water te brengen.

Bridget Fonda doet het absoluut niet slecht maar alle credits horen te gaan naar Brandon Gleeson die het erg leuk doet als de snibbige agent. Helaas is Bill Pullman een beetje een droogkloot en is Oliver Platt simpelweg irritant als krokodillenvanger Hector.

Ik was verbaasd om te zien dat er toch wel behoorlijk wat spanning aanwezig was en dat er ook een behoorlijk sfeertje hangt. De krokodil komt niet enorm vaak in beeld, maar wanneer het dat wel doet ziet de CGI er buitengewoon overtuigend uit (zeker voor 1999). Zeker als je het vergelijkt met de latere 2 delen waar de CGI ronduit lachwekkend was.
Lake Placid is zeker de beste uit de reeks en is ook nog eens behoorlijk ondergewaardeerd.

Over de auteur

avatar

Laat een antwoord achter