Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
Mountaintop Motel Massacre
3.0Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)

Evelyn (Anna Chappell) word na jarenlange opsluiting in een gesticht weer vrijgelaten. Ze pakt haar oude werk weer op: het runnen van het Mountaintop Motel. In haar waanzin vermoord ze haar dochter, maar weet de politie te overtuigen dat het een ongeluk was.
Wanneer ze weer terugkeert na de begrafenis richt ze zich op haar gasten.

Mountaintop Motel Massacre is misschien wel de bekendste film van de onbekende regisseur Jim McCullough Sr., die van 1977 tot en met 1994 een vijftal B-films regisseerde. Zijn Mountaintop Motel Massacre uit 1986 verwierf wat bekendheid onder de liefhebbers van Slashers.
Daar ik ook met enige regelmaat een jaren ’80 slasher wil bekijken, was ik wel benieuwd naar deze onbekende film.

Het verhaal is duidelijk ge├»nspireerd op Alfred Hitchcock’s Psycho. Schrijver Jim McCullough Jr. (ja, de zoon van de regisseur) heeft er echter wel zijn eigen draai aan gegeven. Zo is het personage Evelyn, gespeeld door de onbekende actrice Anna Chappell (speelde naast deze rol enkel nog maar een rol in “The Man in the Moon uit 1991) in de verste verte niet te vergelijken met Norman Bates. Ik vind wel dat Chappell haar rol goed neer weet te zetten. Je ziet regelmatig de waanzin gewoon in haar ogen en dat vind ik toch knap voor iemand die verder nog nooit in een film gespeeld had.

De rest van de cast kan er ook wel mee door voor een film als deze. Er komen veel personages bij die je in een film als deze zou verwachten: een pastoor die aan de drank zit, twee vrouwen die bereid zijn hun lichaam te verkopen voor een platencontract en nog een aantal “zondaars” vormen het slachtvee voor Evelyn.
Wie hier een bloedbad verwacht komt er echter bekaaid van af. Er komt wel wat gore in beeld, maar niet zoveel als dat je eigenlijk zou hopen bij een film met deze titel.

Dat neemt niet weg dat het concept best interessant is en dat er genoeg gebeurt die ik als liefhebber van het genre wel erg leuk vond.
Er komen een aantal sfeervolle scenes voorbij, waaronder de begrafenisscene of een scene waarin Evelyn ondervraagt word door de lokale sheriff en je op de achtergrond een ventilator hoort. Door de locatie heeft die scene vooral een soort beklemmende sfeer die mij wel beviel.
De locatie is een pluspunt van de film. Het motel lijkt echt in “the middle of nowhere” te liggen. Het motel bestaat uit een aantal losse huisjes die verbonden worden door een tunnel. Een interessant concept dat ik eigenlijk nog niet voorbij heb zien komen in een film als deze.

Niet echt een film voor een groot publiek. De liefhebbers van jaren ’80 slashers zullen deze film waarschijnlijk wel kunnen waarderen. Een leuke film voor een avondje foute jaren ’80 vermaak.

Over de auteur

avatar

Naam: Richard Leeftijd: 21 Woonplaats: Leeuwarden Lid sinds: 2006 Favoriete horrorfilms: Friday the 13th, omdat deze film mijn interesse in het genre gewekt heeft. Verder heb ik niet echt een voorkeur.

Laat een antwoord achter