Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

My Bloody Valentine

My Bloody Valentine
4.5Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)

Vijf jaar geleden gebeurde er een vreselijk ongeluk in een mijn tijdens een groot valentijsfeest in een klein stadje. De enige overlevende was mijnwerker Harry Warden, die er dankzij een reeks brute moorden voor zorgde dat er lang geen feest meer werd gehouden in het kleine stadje Valentines Bluff. Natuurlijk trekken een groep jongeren zich daar niks van aan en houden toch een feest. Allicht worden ze een voor een bloederig vermoord door een maniak met een bijl….

Gore 9/10
Hoewel deze film zwaar geknipt is door de Amerikaanse filmkeuring, kan de gore er zeker mee door; uitgerukte harten, afgehakte lichaamsdelen, veel mensen worden bloederig doorboord met een pikhouweel, een hoofd word doorboord op een douchesproeier, smeltende huid, een goor verminkt lijk zonder hart, een goede scene met een nagelpistool, een onthoofd lijk en spetterend bloed.

Een vermakelijke en vergeten jaren 80 slasher, die mischien minder goed, maar wel origineler als de Friday the 13th of Halloween films is. Er valt bij die klassiekers natuurlijk niet te vergelijken, maar er zijn aspecten van deze film die het alsnog tot een steengoede horrorfilm maken.

Slasherfans en vooral 80’s horrorfans moeten deze dus volgens mijn mening ook zeker wel eens zien. Het is een bloederige, enge en vooral zeer entertainend griezelwerkje van de bovenste plank. Tuurlijk zullen er velen
zijn die er niks aan vinden. Ik vond hem in ieder geval wel leuk en heb hem dus ook op dvd. Dit is een vergeten klassieker die elke horrorfan wel in zijn collectie mag hebben volgens mij.

En zou je het je afvragen; Valentine heeft hier niks mee te maken en is ondanks de vele overeenkomsten geen remake ofzo.

Mijn advies is; koop (of huur) deze slasher op leeftijd eens en je zult er wel van genieten, want hij is wel goed.

Over de auteur

avatar

18 reacties

 1. avatar
  Jp Voorhees

  Een film die niet alleen goor is en apart verhaal heeft. De film heeft ook een hele leuke sfeer! En wat altijd leuk is om naar te kijken is dat tieners feesten terwijl hun vrienden worden afgeslacht. Een vergeten slasher die zo in het rijtje past van Halloween, FT13th, Nightmare on elm street, enz.

 2. avatar
  Gigimaniac

  Heb hem zaterdag avond met mijn vriend gekeken , en moet zeggen dat die een beetje tegenviel vond het teveel op friday the 13th lijken hij was goed maar zeker voor mijn geen 9 waard vind een punt zoals een 7 er meer bij passen!

 3. avatar
  Sephiroth31

  Zaterdag avond gezien met me vriendin en vond hem ook beetje tegenvallen hij leek erg op friday the 13th en vond de ranzigheid ook wel tegenvallen een 9 is ook te hoog voor mij ik geef het een 6 1/2

 4. avatar
  ironhorse

  jammer dat deze zo zwaar gesneden is maar gelukkig is er in amerika de de ongesneden versie uit gekomen met al het geweld nog intact 1 scene zal nooit tevoor schijn komen die negatief was verdwenen dat was de scene op het laats in de mijn als die 2 op elkaar liggen en de meid haar ogen sluit moordenaar komt er aan en douwt de complete steenboor door ze heen waar door de meid al het bloed van die vent die boven op haar zit in haar mond krijgt

 5. avatar
  screamQueen

  Sorry ik heb het origineel niet gezien maar de remake vond ik regelrecht een echte tegenvaller. Het verhaal slaat in feite nergens op en de acteerpreseties (in de remake) waren soms zo slecht en … vaag dat het behoorlijk komisch was.

 6. Profielfoto van Master Of Darkness
  Master Of Darkness

  Ik heb even deze release vergeleken met de ongecensureerde versie. Deze versie is behoorlijk tam, de ongecensureerde versie laat bijna alle moorden zien en laat sommige scenes, die in de gecensureerde versie verkort waren om het minder schokkend te maken, wat langer doorgaan, zodat de gruwel duidelijk overkomt. Schande dat de ongecensureerde versie pas in 2009 uitkwam. In een interview op de dvd van Going to Pieces zei de regisseur gewoon dat hij de originele versie al die jaren bewaard had. Eerder is er blijkbaar niemand op het idee gekomen om deze versie op dvd uit te brengen. 28 jaar heeft het geduurd! Maar goed, ik ben blij dat hij er nu is. Voor de liefhebbers: Ik vind My Bloody Valentine één van de betere in het genre, ik zal binnenkort een review schrijven over de Lion’s Gate versie.

Laat een antwoord achter