Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
Non Si Deve Profanare il Sonno dei Morti (A.K.A. The Living Dead at Manchester Morgue)
4.0Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)

Dit was een onverwacht toppertje. Alhoewel, onverwacht… Met een schitterende titel als ”The Living Dead at Manchester Morgue” en een dito poster wordt er voor aanvang van de film natuurlijk wel wat hoop gecreëerd. En gelukkig wordt die hoop 100% vervuld.

Een nieuw experiment met pesticide zorgt ervoor dat insecten elkaar te lijf gaan. Maar de methode heeft ook effect op de doden, die weer tot leven komen. Edna en George, twee toevallige passanten, proberen zichzelf in veiligheid te stellen, maar worden door de plaatselijke autoriteiten verdacht van de kannibalistische moorden die het plaatsje teisteren.

De film is behoorlijk low-paced, maar dat is zeker geen minpunt. Je krijgt ruimschoots de tijd om de personages te leren kennen, en die roepen nou niet direct erg veel sympathie op. Vooral hoofdpersoon ”George” is maar een eigengereid mannetje die overigen wanneer de levende doden tevoorschijn komen wel wat meer likeable wordt. Verder wordt je verwend met veel mooi camerawerk en een mooie setting (namelijk het Engelse platteland) dat van je beeld afspat.

De zombies zijn, zonder dat ze zijn voorzien met Fulci achtige smerige make-up, lekker grimmig en zorgen in tegenstelling tot vele andere zombiefilms wel degelijk voor lekker veel spanning. Verder houdt de film het ook op het gebied van gore relatief rustig. Zeker het eerste uur is er vrij weinig te beleven. Het laatste halfuur is er voor de liefhebber echter genoeg voldoening met prima uitziende gore scenes.

Acteerwerk was verder degelijk. Ray Lovelock doet het zeer aardig ondanks dat hij soms niet helemaal serieus te nemen is door de belachelijke slechte Engelse dubbing. We begrijpen heus wel dat het Engelse personages moeten voorstellen hoor. Daar hadden ze echt Prince Charles niet voor in hoeven te huren om de dubbing te doen.

Jorge Grau bewijst enorm veel talent te hebben. De zombies worden grimmig en dreigend neergezet, de sfeer is perfect en in tegenstelling tot vele andere zombiefilms wordt het nooit echt cheesy. Zelfs het gebruik van de rookmachines (wat normaal gesproken toch voor een wat goedkope look zorgt) valt hier perfect op z’n plaats.
The Living Dead at Manchester Morgue is een uitstekende film die overigens ook nog eens een heerlijke ontknoping kent die inslaat als een moker.

Over de auteur

avatar

5 reacties

 1. Profielfoto van Master Of Darkness
  Master Of Darkness

  Inmiddels alweer zo’n 3 jaar geleden sinds ik deze bekeken heb, maar ik meen me te herinneren dat deze mij zeer goed beviel. Een vergeten zombie klassieker zullen we maar zeggen. Erg jammer dat deze zo onbekend gebleven is en dat nog terwijl dit één van de video nasties was.

 2. avatar
  EvilspeakNL

  Heet deze film niet officieel Let Sleeping Corpses Lie? Volgens mij is The Livind Dead at Manchester Morgue de Engelse titelrnToffe film wel, in mijn optiek één van de betere Euro zombiefilms

 3. avatar
  Itagore

  @EvilspeakNLrnDe film heet officieel Non Si Deve Profanare il Sonno dei Morti.rnLet Sleeping Corpses lie is gewoon één van de vele Engelse alt. titels. Net zoals: The Living Dead at Manchester Morgue, Breakfast at the Manchester Morgue, Do Not Speak Ill of the Dead en The Living Dead.

 4. avatar
  EvilspeakNL

  Haha touché guys. Ik dacht eerlijk gezegd dat Let Sleeping Corpses Lie de internationale titel was. Waarschijnlijk kon ik laatst niet op dat woord komen. Blijkt maar weer dat ik minder horrorkennis heb dan ik dacht. Ik zal mijn handboeken weer eens openslaan.

Laat een antwoord achter