Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
Poltergeist
3.0Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)

Tobe Hooper is één van mijn favoriete regisseurs. Hij regisseerde mijn favoriete horrorfilm The Texas Chain Saw Massacre en van o.a. Eaten Alive, The Funhouse, The Texas Chainsaw Massacre II, Body Bags, Crocodile, The Toolbox Murders en Mortuary kon ik enorm genieten.

Een typisch Amerikaans gezin wordt geteisterd door geesten. Eerst zijn ze vrij ongevaarlijk, maar na een tijdje veranderd dat. Ze ontvoeren zelfs de dochter uit het gezin. De familie moet er nu alles aan doen om het meisje terug te krijgen.

Aan alles is te zien dat de hand van Steven Spielberg hier hevig aanwezig was. Van invloeden van Tobe Hooper lijkt eigenlijk niet eens sprake. Nog steeds is het dan ook de vraag wie deze film regisseerde. De meningen bij o.a. cast en crew zijn verdeeld over twee kampen.

Ik vond de eerste pak weg drie kwartier overduidelijk de beste. De personages worden goed geïntroduceerd en er hangt een heerlijk sfeertje. Wanneer de poltergeist gevaarlijke vormen begint aan te nemen vond ik het echter iets minder worden.

De effecten zijn ietwat gedateerd, maar kunnen tot op de dag van vandaag nog steeds mee. De echte horror blijft op één a twee aardige scenes uit. Het blijft vrij luchtig en kinderlijk. De spanning is wel aardig aanwezig en wordt goed opgebouwd.
De soundtrack is wel lekker spookachtig.

De tijdsduur van 114 minuten vond ik ook wat aan de lange kant. Misschien komt dat omdat geesten sowieso al niet zo mijn ding zijn maar ik vond het wel wat saai worden.

Over de auteur

avatar

Laat een antwoord achter