Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
Shadow of the Vampire
3.0Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)

Regiseur Friedrich Murnau is bezig met de opname van een film gebaseerd op het verhaal van Bram Stoker’s dracula. De film zal ‘Nosferatu’ gaan heten, en Murnau is vastbesloten de film een bijzondere belevenis te maken voor zowel het publiek als voor de cast en crew van zijn film.
De Hoofdrolspeler, Graaf Orlok, wordt gespeeld door Max Schreck, een onbekende acteur die vreemde gewoontes heeft bij het spelen van zijn rol en zich op een bijzondere manier inleeft.
Als er doden vallen op de set, rijst dan ook de vraag: Hoe ver gaat Murnau in het realisme van zijn film, en is Max Schreck wel wie hij beweert te zijn?

Shadow of the Vampire was voor mij een bijzondere film. Malkovich en Dafoe zijn prima acteurs en dat geeft de film kwaliteit. Wel is er erg veel dialoog wat de film vertraagt. Echter word de suspense goed opgevoerd in sommige scenes, al zijn de zwart/wit beelden van de film, als we vanuit het oog van de camera kijken, niet altijd even angstig, maar wie zich inleeft in het publiek uit 1922 kan zich voorstellen dat sommige beelden kippenvel konden bezorgen. Het is ook een bizarre gedachte dat deze film op feiten is gebaseerd.
De film gaat voor mij heen en weer tussen horror en kunst, en het is soms een behoorlijke zit. Voor mij was 1 keer kijken echter wel genoeg.

Over de auteur

avatar

2 reacties

Laat een antwoord achter