Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

To the Devil… a Daughter

To the Devil... a Daughter
3.0Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)

Catherine (Natassja Kinski) is als klein meisje aan een kerkgemeenschap gegeven. De achterliggende gedachte is echter heel wat duisterder. Pater Michael (Christopher Lee) heeft het meisje zorgvuldig uitgekozen om haar te gebruiken voor een ritueel om de antichrist een menselijke gedaante te geven. Een schrijver van boeken over het occultisme (Richard Widmark) moet het tij zien te keren.

To the Devil… a Daughter is wederom een Hammer film van regisseur Peter Sykes. Demons of the Mind was niet bepaald een alledaags werkje en To the Devil… a Daughter zal toendertijd ook wel indrukwekkend zijn geweest, maar voelt tegenwoordig toch een beetje achterhaald.

Peter Sykes heeft goed over de opbouw van de film en het verhaal nagedacht. Persoonlijk heb ik altijd al horrorfilms over duivels en demonische krachten niet echt eng gevonden. Ook bij deze film dringt de gruwel van het onderwerp niet tot me door. Erg jammer, want kwalitatief is de film gewoon in orde.

Zoals bij veel Hammer films zijn het de sterke acteerprestaties en de interessante personages die ervoor zorgen dat de film van begin tot einde blijft boeien. Natassja Kinski is te zien in haar eerste rol als de bezeten Catherine. Vooral voor een eerste rol zet ze een sterke prestatie neer. Verder is de legendarische Christopher Lee te zien als de geschifte leider van de satanistische beweging. Hij zet, zoals bijna altijd, een erg sterke rol neer. Zijn hele uitstraling past echt bij de rol van een kwaadaardig persoon. Richard Widmark, vooral bekend van vele oorlogsfilms en westerns, speelt ook leuk als de schrijver John Verney. Ook is het leuk om Denholm Elliott (Indiana Jones) en Honor Blackman (Goldfinger) in bijrolletjes te zien.

Jammer dat de gruwel van het verhaal niet bij me overkwam, ondanks dat is dit een leuke film om eens te kijken. Liefhebbers van acteur Christopher Lee kunnen volop genieten en Hammer liefhebbers kunnen ook hun hart ophalen aan deze film. Liefhebbers die, net zoals ik, niet zoveel hebben met het occulte kunnen deze wel overslaan.

Over de auteur

avatar

Naam: Richard Leeftijd: 21 Woonplaats: Leeuwarden Lid sinds: 2006 Favoriete horrorfilms: Friday the 13th, omdat deze film mijn interesse in het genre gewekt heeft. Verder heb ik niet echt een voorkeur.

6 reacties

  1. avatar
    Master Of Darkness

    Bij de mediamarkt in Middelburg. Jij komt uit Leeuwarden toch? Ik betwijfel namelijk of de mediamarkt in Leeuwarden deze heeft. Het aanbod in die mediamarkt is jammer genoeg heel wat minder uitgebreid. Wat ik daar ook mis is dat alle films op genre liggen. In Middelburg heeft ieder genre een aparte bak waarin de films op alfabetische volgorde liggen. Daarnaast zijn er nog aparte bakken en rekken voor aanbiedingen e.d.

  2. avatar
    Master Of Darkness

    Nou, als je een andere winkel kent met een groot filmaanbod zou ik het eerst daar proberen, Middelburg ligt vanuit Leeuwarden gezien niet echt naast de deur. Als ik een weekend naar huis ga ben ik minstens 4 uur onderweg met de trein en als ik vertraging oploop een uur langer…

Laat een antwoord achter