Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
Underworld
3.5Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)

Selene (Kate Beckinsale) is een vampier die met haar clan al jaren onder de mensheid leeft. Haar taak, als ?Death Dealer?, neemt ze uiterst serieus en haar doel is om uiteindelijk hun grootste vijand, ?The Lycans?) weerwolven uit te roeien. Een strijd die al eeuwen duurt, maar welke door de tussenkomst van een mens een mysterieuze wending zal krijgen.

Als je de samenvatting leest heb je eigenlijk al door wat voor film dit is: een actiefilm met horrorelementen. Het verhaal lijkt heel simpel maar word gaandeweg steeds ingewikkelder maar gelukkig ook boeiender. Jammer genoeg wordt er maar weinig aandacht aan het verhaal gegeven, als ??n personage doorheeft wat er aan de hand is lijkt het gelijk of alle andere castleden op de hoogte zijn van de laatste onthullingen.

Het eerste uur van de film is vooral hersenloos genieten van alles wat voorbijkomt. De vechtsc?nes en schietsc?nes doen vooral denken aan een gothic versie van The Matrix.
Het tweede uur van de film lijkt meer te willen vertellen over het verhaal, maar toch leek besloten om hier nog zeker drie schietpartijen in te verwerken om het publiek wakker te houden.

Al met al is het wel een heel erg vermakelijke film, maar om het nou een echt goede film te noemen gaat wat mij betreft wat ver. Diepgang is niet te bekennen maar dat is niet erg, want de film is meer uit op een gevoel van adrenalinestoten en harde actie. Hetgeen wat nu zo jammer is aan het feit dat het verhaal niet zo sterk uitgewerkt is, is dat het heel erg veel had kunnen zijn. Vooral het tweede uur van de film zou makkelijk door kunnen gaan als het uitbeelden van de angst die, vooral in West-Europa en de VS, geheerst heeft tot zo?n 100 jaar geleden, dat ”rassen zich gaan vermengen”. Want daar gaat eigenlijk de hele film over: verschillende rassen tegenover elkaar en een oorlogslustig leider met een krankzinnige angst dat de verschillende rassen zich zullen vermengen.

Underworld is geen diepgaande film, maar wel een heel vermakelijke. Of hij nu dieper en beter had kunnen zijn zonder al die schiet- en vechtsc?nes maakt niet uit want het gaat om de sensatie en de sensatie is hier prachtig vormgegeven.
De acteerprestaties waren zeker niet slecht maar ook niet zo spectaculair dat ik echt namen wil gaan noemen. Alleen Bill Nighy als de oeroude vampier Viktor, hij hoefde alleen maar te kijken en de sfeer was in de hele kamer aanwezig.
Het enige echt frustrerende aan de film was dat de vampiers hier blijkbaar wel een spiegelbeeld hadden. Maar als dat het ergste is van een film, zit je toch goed als je een avondje vermaak zoekt.

7/10

Over de auteur

avatar

2 reacties

Laat een antwoord achter