Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Uninvited,The

Uninvited,The
2.5Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)

Nadat haar moeder is overleden moet Anna Rydell naar een psychiatrisch ziekenhuis. Als ze ontslagen word en naar huis gaat komt ze erachter dat haar vader verliefd is geworden op de huishoudster. Door middel van visioenen van haar moeder komt ze erachter dat haar toekomstige stiefmoeder een duister verleden heeft. Samen met haar zus Alex proberen ze de waarheid aan het licht te brengen, maar zijn ze snel genoeg?

The Uninvited: een remake van een film van Koreanse afkomst. Het origineel heb ik nooit gezien, dus ik heb niks om het mee te vergelijken.
De locatie van de film leek me perfect voor een goed spookverhaal, een groot vrijstaand huis aan de zee, wat wil je nog meer. Al gauw kwam ik erachter dat de ‘geesten’ niet bepaald het hoofdonderwerp van de film zijn.
De geestverschijningen komen maar enkele malen voor en zijn er eigenlijk maar om Anna het verleden vaan haar stiefmoeder te laten zien.
De geesten zijn volgens mij niet echt bedoeld om angstaanjagend te zijn, ze maakten in ieder geval geen indruk. Ze zorgden voor een aantal zwakke schrikmomenten, maar dat was dan ook echt alles.
Wat we voor het grootste gedeelte voorgeschoteld krijgen is een thriller/mysterie verhaal.
De film mislukt in mijn ogen ook om een thriller te worden, omdat Elizabeth Banks er nou eenmaal niet uitziet als een kwaadaardige stiefmoeder. De bedoelingen om haar ‘gevaarlijk’ te doen lijken mislukken dan ook.
Emily Browning en Arielle Kebbel spelen de rol van de twee zusjes redelijk en zijn bijna alleen al het aanzien waard vanwege hun uiterlijk, maar dit weet de film niet te redden.
Door middel van hints weet de oplettende kijker de ‘verassende’ plotwending zo te doorzien, waardoor men eigenlijk de hele film niet echt voor verassingen te staan.
Door deze factoren en het niet bepaald originele verhaal ben ik tot de conclusie gekomen dat The Uninvited eigenlijk een matig horrorfilmpje is.
Alleen aan te raden voor de mensen die eens een mysterie film willen kijken.

Over de auteur

avatar

Naam: Richard Leeftijd: 21 Woonplaats: Leeuwarden Lid sinds: 2006 Favoriete horrorfilms: Friday the 13th, omdat deze film mijn interesse in het genre gewekt heeft. Verder heb ik niet echt een voorkeur.

16 reacties

 1. avatar
  Sophie

  MOD ben t helemaal met je eens, tis n aardig filmpje om te kijken als je niks anders hebt, maar daar is t ook mee gezegd. Ik vond ook de manier waarop de “geesten” zich bewogen erg geleend was van The Ring, kruipend en vervormde gezichten

 2. avatar
  Master Of Darkness

  Ja, ik heb deze film nu beoordeeld als een horrorfilm, maar hadden ze deze film in het genre drama gezet dan was mijn beoordeling iets hoger geweest. Houden jullie dan nooit rekening met het genre waar het in is gezet bij jullie beoordeling?

 3. avatar
  Master Of Darkness

  Zo heb ik laatst Brain Damage gezien, een film die onder splatter/komedie valt. Erg veel splatter is er niet in terug te vinden, dus daardoor word het gelijk een wat matige film in zijn subgenre. Komedie is het wel, dus dat maakt de beoordeling weer iets positiever. Vind je mijn beredenering dan zo raar klinken Bas?

 4. avatar
  Bas

  Het is een remake van A Tale Of Two Sisters (toch?). @MOD: Ja, ik vind dat toch vrij gek. Ik snap het als je een film vergelijkt met anderen in zijn subgenre maar een film slechter beoordelen omdat hij niet voldoet aan het genre? Wie heeft ?berhaupt het recht om een genre op een film te plakken? 🙂

 5. avatar
  Bas

  @ajaciedtom: Ik vind het een beetje gek als je jouw verwachtingen van een film mee laat tellen in je beoordeling? @MOD: Je gaat me toch niet vertellen dat je de film daadwerkelijk beter had gevonden wanneer hij onder een ander genre vermeld zou staan? 😉

 6. avatar
  Master Of Darkness

  Volgens mij heb ik A Tale Of Two Sisters nooit gekeken, dus waarschijnlijk was dat een voordeel. Ieder zijn eigen mening Tom, maar wat vond jij dan goed of meevallen aan deze film? Ik vond gewoon dat ze het niet onder de noemer horror hadden moeten zetten, eerder een combi drama/thriller was een betere omschrijving geweest. Als ze het zo hadden genoemd dan was mijn beoordeling wel iets positiever geweest denk ik, want ik vind dit gewoon geen horror.

 7. avatar
  Sophie

  Amerikaans sausje? Het gehele uitgangspunt van atots is compleet door de mangel gehaald. De enige overeenkomst is dat het hier gaat over 2 zussen en een stiefmoeder. The grudge daarintegen hield vrij goed het originele verhaal aan.

 8. avatar
  Master Of Darkness

  Dat is ook weer zo, maar ik heb deze film idd slechter beoordeeld omdat het gewoon geen genrefilm is. Als het een drama was geweest had ik er vanaf een andere positie naar gekeken. Dat neemt niet weg dat bij een drama mijn oordeel over deze film hetzelfde was geweest, want het blijft een heel erg voorspelbaar filmpje.

Laat een antwoord achter