Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Het 32ste Imagine Film Festival opent op donderdag 14 april met het Amerikaanse Midnight Special van Jeff Nichols. Diezelfde avond is de Koreaanse actiefilm Veteran de publieksopening. Op 24 april sluit de Noorse rampenfilm The Wave het festival af.

Night Of Terror:
In de nacht van zaterdag 16 op zondag 17 april is hij er weer: De Night Of Terror, de jaarlijkse horrornacht voor de hardcore fan. Waarbij meedoen essentieel is en subtiliteit thuis mag achterblijven. Deze keer zal Pathé de Munt (Vijzelstraat 15 te Amsterdam) het slachtveld zijn. We beginnen meteen goed met het krankzinnige Bunny the Killer Thing, waarin een reusachtig konijn zwaaiend met een dildo op zoek gaat naar fresh pussy. In Pandemic krijgt een groepje soldaten op zoek naar overlevenden te maken met razende hondsdolle zombies on speed. Van een heel ander kaliber is The Devil’s Candy, waarin een metalhead en zijn familie het opnemen tegen demonen én een gestoorde indringer. Waarna liefhebbers van ontploffende hoofden hun hart kunnen ophalen bij het telekinetische The Mind’s Eye.

Andere horrorfilms die men kan bekijken zijn o.a. Bone Tomahawk, een western/horror hybrid met Kurt Russel, het ijzingwekkende February, de bloederige Japanse zomcom I Am A Hero, de wereldwijde festival favoriet The Witch en de anthology Southbound.

Shorts:
Ook dit jaar staan er tijdens Imagine weer een flink aantal mooie shorts op het programma. Het programma van korte films werd geselecteerd uit ruim 800 inzendingen. De 35 films zijn afkomstig uit zeventien landen. In het programma zijn vier Nederlandse films opgenomen. Twee films beleven bij Imagine hun wereldpremière: de Nederlandse film Baardmos van Kokosky Deforchaux en het Deense The Sunken Convent van Michael Panduro.

De shorts zijn ondergebracht in vier speciale verzamelprogramma’s, ieder met een eigen thema:
-Shorts 1: Dreams & Nightmares
-Shorts 2: Love Stories
-Shorts 3: Family, Friends & Enemies
-Shorts 4: Suspicious Minds

Voor meer info en tickets bezoek je natuurlijk de website van Imagine.

Over de auteur

avatar

Woont in: Nederland Liefhebber van: Slashers en Scandinavische genrefilms

Laat een antwoord achter