Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Pathé Helmond Horrornacht

Op zaterdag 27 oktober vindt er voor het eerst een huiveringwekkende horrornacht plaats in Pathé Helmond. Tijdens deze nachtelijke marathon worden er vier gloednieuwe horrorfilms vertoond. Om klokslag twaalf uur zal de eerste film beginnen. De films die op het programma staan, zijn Black Sheep, Rob Zombie’s Halloween, 30 Days of Night en een verrassingsfilm.

In Black Sheep veranderen onschuldig ogende schapen, naar aanleiding van een mislukt experiment, in bloeddorstige wezens. Het groene gras moet plaatsmaken voor mensenvlees! De hilarische horrorkomedie van regisseur Jonathan King herinnert aan de splatterklassiekers Brain Dead en Bad Taste van landgenoot Peter Jackson. De geestige tagline spreekt ook boekdelen: “The Violence of the Lambs”.

Regisseur en rocker Rob Zombie kreeg de eer om de slasher-klassieker Halloween van John Carpenter in zijn stijl te vertalen naar deze tijd. In deze remake zien we hoe de jonge Michael Myers langzaam veranderd in een gewetenloze moordmachine en weet te ontsnappen uit een gesticht. De suspense van Carpenter maakt plaats voor Zombie’s rauwe en brute visie – zie House of 1000 Corpses en The Devil’s Rejects – op een gestoorde maniak die voor niets en niemand wijkt.

Steve Niles is een geroemde stripschrijver die succes oogstte met titels als Wake The Dead en Criminal Macabre. Een andere stripboekhit van hem is 30 Days of Night, die door regisseur David Slade (Hard Candy) is verfilmd. Hierin volgen we de inwoners van een klein dorpje in Alaska waar de zon op het punt staat om een maand onder te gaan. Echter ligt er een groep kwaadaardige wezens op de loer die hier met smart op zit te wachten. Met onder andere Josh Hartnett en Ben Foster.

De laatste titel houden we nog geheim en is een verrassing.

Vrijdag 27 oktober 2007 om 00.00 uur in Pathé Helmond. Frans Joseph van Thielpark 5, 5707 BX, Helmond. De prijs wordt binnenkort bekend gemaakt. Voor meer informatie houd je de website van Pathé Helmond in de gaten. Voor vragen en informatie kun je een e-mail sturen naar Vragen.Helmond@Pathe.NL.

Over de auteur

avatar

Laat een antwoord achter