Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Shining (remake), The

Shining (remake), The
4.5Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)

De remake van Stephen King’s horrorklassieker The Shining is griezeliger, spannender en soms ook grappiger dan het origineel, maar helaas zijn de acteerprestaties en het scenario dan weer een stuk minder. Het verhaal is nog steeds hetzelfde: een jongetje met speciale gaven gaat met zijn ouders passen op het Overlook Hotel, dat tijdens de winter leegstaat. De vreemde eigenaars en bedienden uit het hotel waarschuwen de jongen om de beruchte kamer 217 niet binnen te gaan; deze kamer heeft namelijk een donker moordverleden. De jongen doet het toch uit nieuwsgierigheid… En al gauw komt hij terecht in een angstwekkende wereld van zombies en geesten. Bovendien komen deze geesten vrij en nemen ze bezit van de vader van het jongetje, waardoor deze vader ineens moordneigingen krijgt… Zoals je gelezen hebt, is het al bij al dus heel spannnend. Met zijn 6 uur aan speeltijd is de film natuurlijk superlang… Ideaal om dus op een regenachtige dag je broer/zus de stuipen op het lijf wilt jagen. Bezoek ook eens mijn reviews van de horrorkomedies Shriek en Creepshow. Sam.

Over de auteur

avatar

4 reacties

  1. avatar
    Luthron

    De remake is gemaakt omdat stephen king (de schrijver van het boek the shining en de regisseur van de remake) het ‘origineel’ van Stanley Kubrick te ver vond afwijken van het boek, dus vandaar, dan weten jullie dat ook even.

  2. avatar
    halloween

    Man, 4uur is wel lang zitten zeg, maar het is mij gelukt hem te bekijken. Een thrillertje voor het brede publiek. niet eng, en zeker niet goor. De oude is meer horror.

Laat een antwoord achter