Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
TerrorVision
3.5Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)

De familie Putterman is een nogal… excentriek stelletje bij elkaar. Sinds kort zijn ze de trotse eigenaar van een nieuwe TV schotel.
Door wat problemen met het nieuwe apparaat ontvangen ze per ongeluk een signaal uit een andere planeet. Zo ontvangen ze per ongeluk wat energie afval van de andere planeet en laat dit nou net gemuteerd zijn in een groot energiemonster!
Enkel zoon Sherman (Chad Allen) ziet het probleem op tijd, maar kan hij zijn familie beschermen tegen het monster dat een verschrikkelijke honger heeft?

TerrorVision is een film waar ik tot voor kort nog nooit van gehoord had. Het blijkt een film van de “Empire International Pictures” studio te zijn, het productiebedrijf van Charles Band voordat hij verder ging met “Full Moon Entertainment”.
Charles Band was met zijn bedrijf verantwoordelijk voor een aantal low budget klassiekers, zoals Re-Animator en Ghoulies. De meeste van de “Empire films” werden echter wat minder goed ontvangen en verdwenen door de jaren heen dus uit het zicht.
Eerder dit jaar bracht echter het Amerikaanse Shout Factory deze film uit op DVD en Blu-ray in combinatie met The Video Dead (1987) en zo werd het dus toch mogelijk om deze vergeten film uit de jaren ’80 eens te zien.

De film is werkelijk… te fout voor woorden! De liefhebbers van cheesy, lowbudget jaren ’80 horror/komedie films kunnen hun hart ophalen met deze film. Zo moet ik ook eerlijk bekennen dat ik erg genoten heb van deze eersteklas pulp.
De “acteerprestaties” zijn enorm over the top en dit kan sowieso gezegd worden van de personages. De personages zijn stuk voor stuk ongeloofwaardig, omdat het allemaal zo overdreven is, maar dit maakt het juist erg vermakelijk.
Een lichtelijk gestoorde opa, twee foute, swingende ouders, een meid met die “typische jaren ’80 look” en haar over the top Heavy Metal fan van een vriendje: jazeker, het komt allemaal voorbij… in 1 film! Ook de televisie presentatrice “Medusa” met haar wel erg opvallende pruik is ook zo verkeerd dat het weer leuk word en hoofdpersonage “Sherman” past prima bij dit hele stelletje ongeregeld.

Aan werkelijk alles kan je merken dat het budget niet al te hoog was. De decors beperken zich maar tot een beperkt aantal en van een aantal (zoals de tuin) is duidelijk te zien dat dit in een studio opgenomen werd. De special effects, gemaakt door John Carl Buechler (ja, de regisseur van Friday the 13th part VII), zijn verrassend goed. Het monster ziet er behoorlijk tof uit en de meeste special effects zien er echt heel tof uit. Prachtig om te zien hoe ze met zo’n beperkt budget nog zo’n geweldig werk hiervan hebben kunnen maken.

Daarnaast is de muziek lekker fout. De originele score werd gemaakt door Richard Band (broer van Charles en bekend om zijn soundtracks voor Re-Animator en From Beyond), maar het meest toffe is toch wel de toevoeging van de nummers van The Fibonaccis. Deze art rock band uit Los Angeles hoopte meer aandacht te krijgen door mee te werken aan de soundtrack, helaas voor hen werd de film en diens soundtrack door de jaren heen vergeten. Jammer, want het vooral het titelnummer is dusdanig fout dat het weer leuk word. De muziek van deze band past precies bij de foute humor van de film en ze hadden wat mij betreft best meer mogen bijdragen aan films als deze.

Waarom ik een film als deze een 7 geef? Gewoon omdat het van begin tot eind enorm plezierig is om naar te kijken. Als liefhebber van jaren ’80 flicks kon ik de over the top jaren ’80 sfeer enorm waarderen. Neem daarbij dat de knotsgekke personages en humor mij prima beviel. Smaken verschillen en niet iedereen zal dit aspect tof vinen, maar ik kon het zeker waarderen. Daarnaast zijn de special effects gewoon een enorme plus voor deze film. Er word haast geen druppel bloed vergoten, maar het monster en de ladingen slijm die hierbij komen kijken zijn gewoon erg tof.
TerrorVision is een echte aanrader voor de liefhebbers van sleazy jaren ’80 pulp. Heerlijk voor op een zaterdagavond met een paar vrienden en wat biertjes.

Over de auteur

avatar

Naam: Richard Leeftijd: 21 Woonplaats: Leeuwarden Lid sinds: 2006 Favoriete horrorfilms: Friday the 13th, omdat deze film mijn interesse in het genre gewekt heeft. Verder heb ik niet echt een voorkeur.

Laat een antwoord achter